Op zijn geliefde Avanti-terrein overhandigt Vermeulen de aanbevelingen.
Op zijn geliefde Avanti-terrein overhandigt Vermeulen de aanbevelingen.

Ouderenfonds en Oldstars sturen aanbevelingen naar lokale politiek

Sport Sport 271 keer gelezen

SCHIJNDEL | Het Ouderenfonds maakt samen met partner Menzis met het OldStars sportprogramma mogelijk dat ouderen een leven lang kunnen blijven bewegen en de vereniging een ontmoetingsplaats is voor belangrijke sociale verbinding. Vanuit een onderzoek van het Muller Instituut, een impactmeting onder OldStars en jarenlange ervaring en expertise, komt het Ouderenfonds daarom met drie aanbevelingen. Afgelopen woensdagmiddag was het Wim Vermeulen die dit onderzoek en de aanbevelingen overhandigde aan wethouder Coby van der Pas. Wim is actief voor Walking Sports Meierijstad en lid van sv Avanti ’31.

Het Nationaal Ouderenfonds doet met haar OldStars een dringende oproep aan politiek en beleidsmakers om de mentale en fysieke weerbaarheid van ouderen veilig te stellen. Sport en beweging zijn voor iedereen maar zeker voor ouderen belangrijk om mentale en fysieke weerbaarheid op peil te houden en goed ouder te worden. Het belang hiervan wordt in tijden van corona pijnlijk duidelijk. Ouderen geven aan het bewegen met elkaar erg te missen. Het is daarom tijd dat vooral gemeentes, daar waar de activiteiten plaatsvinden, de waarde van sportparticipatie voor ouderen gaan inzien en daar gericht op inzetten.

Het Muller-onderzoek leert dat veertig procent van de OldStars, zoals de deelnemers aan de sportprojecten van het Ouderenfonds worden genoemd, geen alternatieve beweegvormen heeft gevonden in coronatijd. Samen iets doen, kan een gevoel van verbondenheid geven. De gemeenten zouden naar creatieve oplossingen kunnen zoeken, nu het georganiseerde sporten stilligt. Lange tijd zagen veel gemeenten sport als een gesubsidieerde hobby. Recent heeft onderzoek uitgewezen dat elke euro die je in bewegen investeert de maatschappij 1,25 euro oplevert.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant