Deze tent werd speciaal opgezet
Deze tent werd speciaal opgezet Onbekend.

Tent opgebouwd in eigen tuin om 1e Dan te halen

Sport Sport 363 keer gelezen

SCHIJNDEL | Jelle van Nistelrooij is geslaagd voor 1e Dan ITF Taekwon-Do. Dit Danexamen stond al een tijdje gepland. Nu de sportscholen gesloten zijn, kwam er mede dankzij zijn ouders een unieke oplossing. In de tuin werd een tent gebouwd en daar is het Danexamen afgenomen.

Diverse onderdelen kwamen aan bod tijdens een pittig drie uur durend praktijkexamen. Ook heeft Jelle eerder diverse opdrachten met succes afgerond. Zo was er een online technisch examen, een theorie examen van 100 vragen, een lesvoorbereiding en heeft hij tevens een online les gegeven aan andere leden.
Het examen bevatte diverse Tul; een gevecht tegen een denkbeeldige tegenstander. In een vast patroon dienen de deelnemers hun Tul te laten zien waarbij gelet wordt op balans, kracht, ritme, ademhaling, techniek enz. Iedere Tul bevat verschillende oefenvormen. Daarna kwam de stapsparring aan bod. Hierbij wordt in diversen stappen aangevallen met diversen hand- en voettechnieken waar men zich moet tegen verdedigen. Ook hierin zijn diversen vormen welke afgestemd zijn op het niveau van de examenkandidaat. Thije, de broer van Jelle en oud-lid kon hier bij helpen. Ook de zelfverdediging ontbrak niet.
Daarnaast dienden er diversen hand- en voettechnieken uitgevoerd te worden tegen een bokspaal die speciaal voor deze gelegenheid was geregeld en ook op diversen trapkussens. Met verschillende variatie en kundigheid dienen deze technieken uitgevoerd te worden.
Het examen werd afgesloten met diversen breektechnieken. Deze breektechnieken zijn de ultieme test of de techniek goed wordt beheerst. Er waren verschillende uitdagende breektechnieken die Jelle diende uit te voeren. Het was een spannende en bijzondere examendag, die de club zeker niet snel zal vergeten. Meer info over Taekwon-Do op www.chongdokwan.com

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant