Afbeelding
Angeline Vermeer

Walking Handball met Interland tegen Duitsland

Sport 173 keer gelezen

SCHIJNDEL/MEIERIJSTAD - Naast een aantal andere wandelende sporten kent Meierijstad sinds kort ook Walking Handball. Zondag 27 september werd bij Sporthal Dioscuren een inloopdag met clinic georganiseerd. En het eerste Interland Nederland-Duitsland werd gespeeld.

Aan het begin van de middag werd het sportevenement geopend door wethouder Coby van der Pas. “Meierijstad draagt de sport een warm hart toe”, aldus de wethouder. “We stimuleren mensen om zoveel mogelijk in beweging te komen. Met of zonder beperking en van jong tot oud. Walking Sports in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds presenteert zich in de verschillende wandelende sporten en dat is een hele goede ontwikkeling. Dat de lancering van Meierijstad Walking Sports met nu het Walking Handball in Schijndel is, is voor de hand liggend. Schijndel loopt vaak voorop als het gaat om sporten, het zit als het ware in het DNA van het dorp. Naast dat in beweging zijn en blijven voor iedereen belangrijk is heeft Walking Sports ook een sociale functie. Mensen ontmoeten elkaar op de sportvloer en drinken vooraf of daarna samen wat.”

Niet rennen en springen
Zondagmiddag kwamen een aantal fanatieke sporters bijeen om samen aan Walking Handball te doen. Met gasten uit Duitsland werd een heuse Interland gespeeld. Bij Walking Handball is (evenals bij de andere Walking Sports) rennen en springen verboden. In het vuur van het spel wordt dit wel eens vergeten en worden de spelers teruggefloten door de scheidsrechter. “Ik vergeet dat dan”, zei fanatiekeling Ad van den Oetelaar lachend. “Vroeger mocht dat wel toch?”
De wedstrijd Nederland-Duitsland eindigde in het voordeel van onze oosterburen met 6-11.

Wilt u proberen of Walking Handball iets voor u is? De trainingen zijn op dinsdagavond van 19.30 tot 21.00 uur bij Sporthal Dioscuren. De eerste vier keer kunt u vrijblijvend meedoen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant