Afbeelding
Angeline Vermeer

Kinderburgemeester komt voor het eerst in actie

Sport 246 keer gelezen

SCHIJNDEL - Het eerste Straatvoetbaltoernooi Meierijstad werd zondag besloten met de finale en daaropvolgend de prijsuitreiking. Voor deze taak was naast wethouder Coby van der Pas ook kinderburgemeester Rens Klaasen naar het MIXX veld aan het Kapittelpad gekomen.

Het was voor Rens de eerste officiële actie na zijn aanstelling op donderdag 24 september. “Het mooie is dat Rens de prijzen kan overhandigen zonder anderhalve meter afstand te hoeven houden. Ik kan dan met inachtneming van de anderhalve meter regel op afstand een woordje doen.” De kersverse burgemeester antwoordt hierop: “Dat is een goed idee. Dan kan ik nog een beetje afkijken hoe je zo’n woordje doet zodat ik het volgende keer zelf kan.”

Het toernooi werd georganiseerd door Buurtsportwerk Meierijstad voor kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 14 jaar. “We hadden aanvankelijk twaalf teams, maar door een paar afmeldingen zijn er tien overgebleven”, zegt een van de sportcoaches Martijn de Kok. “Naast straatvoetballers uit Schijndel zijn er ook deelnemers uit Veghel, Sint-Oedenrode, Boskant en Erp.”
De prijsuitreiking werd zogezegd gedaan door de kinderburgemeester en wethouder. Van der Pas benadrukt het belang van sporten, voor iedereen maar zeker voor kinderen. Ook bedankt ze de organisatie en zegt ze blij te zijn met de assistentie van Rens.

In de categorie 9-10 jaar was de derde plek voor VV Erp, tweede werd Boskant United en Simply the Best behaalde de eerste plaats. Bij de meiden van 11-12 jaar werd Gerreiras derde, WEC meiden behaalde een tweede plaats en De Voetbalgirls stonden op de eerste plek. Bij de jongens van 11-12 jaar werd Rainbow Flip derde, De Mannen behaalden de tweede plek en de eerste plaats was voor Skèndelse Maatjes. In de poule jongens 13-14 jaar was vanwege de afmeldingen maar één prijs te vergeven, deze was voor Skèndelse Boys.

Op de foto: links Martijn de Kok, midden Rens Klaasen en rechts Coby van der Pas

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant