Weekmarkt in Schijndel
Weekmarkt in Schijndel Foto: Bas Ulehake

Het komende weekend in Schijndel

Recreatie en Toerisme 1.850 keer gelezen

SCHIJNDEL | Het voorjaar komt er langzaam maar zeker aan. Komende week komen er al een aantal mooie lentedagen aan waarbij de zon zich weer zal laten zien. Dat wordt weer genieten na al de regenachtige dagen die geweest zijn. Genieten wordt ook het weekend in Schijndel. Er wordt weer veel georganiseerd, dus er is voor ieder wel iets te doen. Ga eens een kijkje nemen bij een van de activiteiten. 

Heb je ook een activiteit die je in de wekelijkse overzicht wil laten opnemen. Stuur een bericht naar de redactie via het mailadres onderaan dit bericht. Wij wensen iedereen een goed weekend!

Vrijdag

Vrijdag 1 maart is er een spiksplinternieuwe workshop bij Studio Hooi. Namelijk keramiek maken, helemaal in het teken van Pasen. In deze tweedelige workshop boetseer je in het eerste deel de leukste schaaltjes, plateau’s, paaseieren of eierdopjes. Daarna wordt alles gebakken tot keramiek en in het tweede deel ga je alles glazuren in leuke kleurtjes. Daarna gaat alles nog een keer de oven in en kan je het op komen halen. Het tweede deel van deze workshop vindt plaats op 22 maart. Beide dagen zal om 9.30 uur gestart worden.

Vrijdagmiddag is er vanaf 13.30 in het Gasthuis het wekelijkse handwerken. Samen met je buurtgenoten kun je aan de slag met je hobby en in de tussentijd genieten van een kopje koffie of thee. Kan je niet op vrijdag, dan kun je ook op maandagmiddag aansluiten bij deze activiteit.  

De jeugd van Schijndel kan terecht in de Zwengel bij Soos Cosy Up. De dj’s van Soos Cosy Up klaar om jullie op de dansvloer te krijgen. Uiteraard kun je voor een schappelijke prijs iets te drinken en te snoepen krijgen. Kom jij ook met je vrienden en vriendinnen voor een gezellig avondje uit? Je bent om 19.30 uur welkom en om 21.30 uur wordt de avond afgesloten. Entree is €1,- (vergeet je pasje niet). 

Senioren Boschweg organiseert kaartavonden op de vrijdagavond. Hierbij zijn zowel leden als niet-leden van harte welkom zijn. Deelname € 3,- per persoon voor rikken of jokeren. Alle plus spelers hebben prijs. Verder is er een loterij met leuke prijzen. Aanvang 20.00 uur en inschrijven vanaf 19.30 uur in de Kajuit aan de Houtstraat. 

In maart heeft PV Wij Liggen een leuke actie. 4 vrijdagavonden in maart gaan ze ‘Boules de bar’ organiseren. “Bedoeling is om niet-leden en leden samen een gezellige avond te bezorgen. Lekker verwarmde hal, muziek, gezellige mensen, gewone boulers, een lekker hapje en betaalbaar drankje; garantie voor een mooi begin van het weekend. Om 19:30 uur wordt gestart en inschrijven hoeft niet; kom alleen of met meer personen, alles kan en heb je zelf geen boules dan zorgt de club ervoor. Deelname kost €3,- per persoon.

Old Friends is hét vervolg op de voorstelling Sounds of Silence. Jop Wijlacker en Dennis Kolen verzorgen in deze show een nostalgische muzikale reis met weergaloze tweestemmigheid, een spraakmakend verhaal, intrigerende beelden en uiteraard de prachtige muziek van Simon & Garfunkel. Old Friends gaat over ouder worden in een steeds sneller veranderende wereld; met momenten van bezinning en muziek met een lach en een traan. Jop en Dennis brengen je dichterbij Simon & Garfunkel dan je ooit durfde te dromen. Deze show is te zien in de Podiumzaal van het Spectrum van 20.30 uur. Reserveren: https://www.blauwekei.nl/agenda/4863/old-friends/simon-garfunkel-acoustic (er is inmiddels een wachtlijst). 

In Zwembad de Molen Hey kunnen jongeren (tot 13 jaar, kinderen tot 8 jaar onder begeleiding van een volwassene) komen discozwemmen. Het zwembad zal hiervoor worden omgetoverd tot een flitsend en swingend zwemparadijs. De ramen zijn verduisterd, de discolampen staan aan en er is swingende muziek. Tijdens het discozwemmen worden er activiteiten georganiseerd waarbij leuke prijzen te winnen zijn! Je bent welkom vanaf 19.15 uur, om 21.00 uur wordt het discozwemmen afgesloten.

Liefhebbers van een goed feestje, opgelet! STOUT is terug en dat betekent maar één ding: De heetste urban/moombahton nummers in de Sok! Welke vriendinnengroep staat al te popelen? Gratis entree, het gaat los vanaf 20:00 uur! 

Vrijdagavond zal DJ John je muzikaal vermaken in the Pub waar “The Pub Meet-Up” te bezoeken is. Loop lekker binnen bij de the Pub en geniet mee.

In het City Theater  ”Zomaar.Black&White - Boiler room edition”. Vanaf 21.00 uur zal het dak er helemaal af gaan. Je kunt o.a genieten van: SIXTY, FYALL, Rasa & SoL, ZUID Soundsystem, DJ Gijs, Lotus en MC Klem. Tickets zijn te koop via: http://tinyurl.com/333vd268

Zaterdag

Lekker even shoppen dat kan ook op carnavalszaterdag vanaf 10.00 uur op de weekmarkt in het centrum. Weer snel uw verse waar halen bij de marktkooplui of bij een van de andere winkeliers. Na het shoppen kunt u ook weer terecht in de Schijndelse horeca voor een kop koffie of thee of een van de heerlijke gerechten. 

Plus Bertrams en Heemkundevereniging Schijndel nodigen alle Schijndelaren uit om deel te nemen aan een bijzondere ruilbeurs. Tijdens deze ruilbeurs kunnen inwoners hun dubbele verzamelplaatjes ruilen om hun exemplaar van het verzamelalbum Schijndel in Vogelvlucht compleet te maken. De ruilbeurs vindt plaats van 10:00 uur tot 12:00 uur, bij de servicebalie van de PLUS. 

Vanaf maandag 26 februari exposeert de Bredaase kunstenares Yvon Né in de KEG EXPO in Spectrum Schijndel. De tentoonstelling Pioneer Spirit, met expressieve kleurrijke schilderijen en tekeningen, wordt op zaterdag 2 maart om 16.00 uur feestelijk geopend. Je bant van harte uitgenodigd om bij de opening aanwezig te zijn. De expositie is te zien in de expo ruimte in SCC ‘t Spectrum. Na de opening is de expositie te bezichtigen tijdens de openingstijden van ‘t Spectrum.

Zaterdagavond is er livemuziek in The Pub. De band Sjiekkita zal een optreden komen verzorgen. Sjiekkita speelt toegankelijke rock ‘n’ roll en hits uit alle tijden. Leuk om naar te kijken, te luisteren, dansen, springen en mee te zingen, kortom de ideale act voor iedereen! Sjiekkita staat voor het niet recht spelen, wat krom bedoeld is! Aanvang is 21.30 uur. Entree Gratis

 Zondag

Speelhonk de Instuif is zondagmiddag geopend vanaf 14.00 uur. Kinderen kunnen zich hier weer lekker komen uitleven. Zowel binnen als buiten (bij mooi weer) kan er gespeeld worden en ook zal er weer geknutseld gaan worden. Tot 16.30 uur is er volop vermaak in de Zwengel. Toegang is €1,- (zorg dat je je pasje niet vergeet). 

Livemuziek in de Triangelbar. Zanger Jack van Raamsdonk zal dan komen optreden. Ben je liefhebber van livemuziek en wil je een gezellige middag hebben kom dan naar de Triangelbar voor “Back to the Roots”. Zanger Jack van Raamsdonk zal u meenemen op reis door de muziekhistorie. Het optreden zal om 17.00 uur starten, toegang is gratis.

Organiseer je een evenement laat het de redactie weten! Stuur hiervoor een mailtje naar redactie@mooischijndel.nl of vul het eenvoudig zelf in op www.mooischijndel.nl/agenda

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant