Ole Polman, Tycho Polman, Nynke Dekkers, Lidia van der Linden (talenten CHV Academy) en Henk van Riel (organist)
Ole Polman, Tycho Polman, Nynke Dekkers, Lidia van der Linden (talenten CHV Academy) en Henk van Riel (organist)

Voorstelling HOUDEN als afscheid kapel Kloosterkwartier

Recreatie en Toerisme 520 keer gelezen

VEGHEL | De nieuwe wijk het Kloosterkwartier in Veghel is nog volop in ontwikkeling. Op het terrein van het Klooster van de Zusters Franciscanessen en het oude ziekenhuisterrein, wordt een eigentijdse woon- en leefomgeving ontwikkeld. Er wonen inmiddels jongeren, ouderen en mensen met of zonder zorgbehoefte. In de lente wordt er gestart met de verbouwing van de mooie historische kapel. Om stil te staan bij de geschiedenis en de verandering van functie van deze mooie plek en dit moment in tijd te markeren organiseren Area, CHV Academy, Stichting Broeder Juniperus, Zusters Franciscanessen en Zenzo Maatschappelijk Vastgoed in samenwerking met Phoenix Cultuur op 1 maart 2024 een bijzondere afscheidsvoorstelling: HOUDEN.

Lente, verandering, herinneringen: HOUDEN
‘Warme winters waarbij de familie samenkwam. Soep en stamppot eten waarvoor oma de hele dag in de keuken heeft gestaan. Onder de dekens een film kijken en na school snel naar huis fietsen voordat je vingers eraf vriezen. Herinneringen die ons bijblijven.’ HOUDEN is een voorstelling waarin we deze momenten koesteren en erin verdwalen. Want in de koude transitie naar de lente zijn het die momenten die ons warm HOUDEN. Wat we wel moeten onthouden is dat het enkel herinneringen blijven. En in plaats van verloren te gaan in het koesteren ervan moeten deze ogenblikken ons duwen naar de toekomst.’

Muziek, dans, poëzie, kunstenaars en bewoners, jong en oud: HOUDEN
Onder regie van Tristen Theunisz werken acteurs, dansers en muzikanten van CHV Academy Talentenklassen samen met bewoners Kloosterkwartier zoals Oekraïense kinderen en GGZ bewoners. Met bijdragen van Stadsdichter Rick Terwindt, organist Henk van Riel en dansgroep Modern Choreo van Phoenix Cultuur wordt er eenmalig een prachtige voorstelling gespeeld. Een voorstelling gemaakt door hen allemaal, opgebouwd met eigen herinneringen, mooie ideeën en bijzondere uitingen. De voorstelling is gratis te bezoeken door wijkbewoners en andere geïnteresseerden uit Meierijstad.

De voorstelling HOUDEN speelt op vrijdag 1 maart van 19.30u – 20.15u in de kapel van het Kloosterkwartier aan de Deken van Miertstraat 8. De voorstelling is gratis te bezoeken. Het reserveren van een ticket is nodig i.v.m. het beschikbare aantal plaatsen en reserveren kan via de agenda op de website van Phoenix Cultuur.

Ole Polman, Tycho Polman, Nynke Dekkers, Lidia van der Linden (talenten CHV Academy) en Henk van Riel (organist)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant