Afbeelding

Krachtige vrouwen in de hoofdrol

Recreatie en Toerisme 659 keer gelezen

SCHIJNDEL | Ter ere van wereldvrouwendag vertoont Filmclub Schijndel in maart films met een krachtige vrouw in de hoofdrol. Op dinsdag 5 maart de eerste film; The Albanian Virgin.

In de Albanese bergen woont Luana met haar familie, in een dorp dat tradities hoog houdt. Ze groeit op met haar beste vriend Agim, zoon van communisten. Langzaam aan verandert hun vriendschap in een prille liefde. Als dochter van een vooraanstaande dorpsleider mag Luana echter niet zelf kiezen met wie ze trouwt. Wanneer ze de man ontmoet die haar familie voor ogen heeft, wordt het haar steeds duidelijker dat ze als vrouw alleen maar moet gehoorzamen. Een rol als tweederangsburger ziet Luana niet zitten en ze zweert om niet te trouwen. De moord op haar vader doet Luana besluiten om een radicale keuze te maken met grote gevolgen. Een aangrijpend drama over onmogelijke keuzes tegen de achtergrond van een adembenemend berglandschap in Albanië.

In Spectrum Schijndel, aanvang 20.30 uur. Reserveren kan alleen online via schijndelfilm.nl. Leden betalen €1,00 (reserveringskosten), niet-leden €8,50.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant