Afbeelding
Foto: Wiek van Lieshout

Het komende weekend in Schijndel

Recreatie en Toerisme 853 keer gelezen

SCHIJNDEL | Met het weekend in aantocht sluiten we inmiddels week 8 van 2024 al weer af. In dit laatste weekend van februari kun je weer de nodige dingen gaan ondernemen of bijwonen in Schijndel. Zowel voor jongeren als voor ouderen is er weer van alles te doen. In onderstaand overzicht is te lezen wat er georganiseerd gaat worden. Heb je ook een activiteit die je in de wekelijkse overzicht wil laten opnemen. Stuur een bericht naar de redactie via het mailadres onderaan dit bericht. Wij wensen iedereen een goed weekend!

Vrijdag

Vrijdagmiddag is er vanaf 13.30 in het Gasthuis het wekelijkse handwerken. Samen met je buurtgenoten kun je aan de slag met je hobby en in de tussentijd genieten van een kopje koffie of thee. Kan je niet op vrijdag, dan kun je ook op maandagmiddag aansluiten bij deze activiteit.  

De jeugd van Schijndel kan terecht in de Zwengel bij Soos Cosy Up. De dj’s van Soos Cosy Up klaar om jullie op de dansvloer te krijgen. Uiteraard kun je voor een schappelijke prijs iets te drinken en te snoepen krijgen. Kom jij ook met je vrienden en vriendinnen voor een gezellig avondje uit? Je bent om 19.30 uur welkom en om 21.30 uur wordt de avond afgesloten. Entree is €1,- (vergeet je pasje niet). Deze week als extra activiteit “darten”. Wil jij net zo goed worden als van Michael Gerwen of Raymond van Barneveld. Kom nu dan al oefenen op het dartsbord in de Zwengel en laat zien welke skills je in je hebt om in de toekomst de beste darter van Nederland en misschien wel de wereld te worden. Kom naar de Zwengel en laat het zien!

Senioren Boschweg organiseert kaartavonden op de vrijdagavond. Hierbij zijn zowel leden als niet-leden van harte welkom zijn. Deelname € 3,- per persoon voor rikken of jokeren. Alle plus spelers hebben prijs. Verder is er een loterij met leuke prijzen. Aanvang 20.00 uur en inschrijven vanaf 19.30 uur in de Kajuit aan de Houtstraat. 

In Zwembad de Molen Hey kunnen jongeren (tot 13 jaar, kinderen tot 8 jaar onder begeleiding van een volwassene) komen discozwemmen. Het zwembad zal hiervoor worden omgetoverd tot een flitsend en swingend zwemparadijs. De ramen zijn verduisterd, de discolampen staan aan en er is swingende muziek. Tijdens het discozwemmen worden er activiteiten georganiseerd waarbij leuke prijzen te winnen zijn! Je bent welkom vanaf 19.15 uur, om 21.00 uur wordt het discozwemmen afgesloten.

KBO Hoevenbraak organiseert de maandelijkse dansavond in Sociaal Cultureel Centrum De Vink. De dansavond is voor 50 plussers uit Schijndel en omgeving. Om 20.00 uur begint deze dansavond met dj. De zaal is open vanaf 19.00 uur.

In het City Theater wordt het “Tribute Theater” deze avond geopend. Niemand minder dan Elvis Presley staat deze keer centraal. Je zal veel van zijn fameuze nummers voorbij horen komen. Je bent welkom om vanaf 20.00 uur. Tickets zijn te koop via deze link: https://ap.lc/VKBWb 

Zaterdag

Lekker even shoppen dat kan ook op carnavalszaterdag vanaf 10.00 uur op de weekmarkt in het centrum. Weer snel uw verse waar halen bij de marktkooplui of bij een van de andere winkeliers. Na het shoppen kunt u ook weer terecht in de Schijndelse horeca voor een kop koffie of thee of een van de heerlijke gerechten. 

In het Gasthuis wordt de Spirituele Beurs Magisch Poort gehouden. De beurs is geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur. Magisch Poort herbergt 21 stands met diverse onderwerpen. Bent u geïnteresseerd in spiritualiteit kom dan zeker eens een kijkje nemen.

Het is alweer 20 jaar geleden dat de eerste editie van BASSIXX plaatsvond dit was op 08 mei 2004. Daarom de hoogste tijd voor een reünie! Zaterdag kan je weer eens ouderwets knallen, dansen en herinneringen ophalen met de beste muziek uit die tijd! In het Citytheater zullen vanaf 20.30 uur o.a. Darkraver, PLN-B, Vein & Michellys, Shortfingers en Rudi-B zich van hun beste kant laten zien en de tenst uit zijn voegen laten barsten. Leeftijd 25+

Liefhebbers van de “Gouwe Ouwe” muziek komen aan hun trekken bij ‘t Zuid, waar DJ Wim weer de grootste hits uit de muziekhistorie zal gaan afspelen. Zoals je van Het Zuid mag verwachten is er ook weer een liveoptreden. Deze keer kun je genieten van een optreden van Patrick Valentijn. Vanaf 21.00 gaat het los in ‘t Zuid.

 Zondag

In het Spectrum zijn er een aantal kindertheatervoorstellingen tijdens het “Prentenboekjesfestival”. Om 10.00 uur en 11.15 uur is er de voorstelling “Coco kan het!” en tussendoor kunnen kinderen zich vermaken met de voorstelling Dikkie Dik & Ik” welke om 11.00 uur start. Kaarten zijn de koop op de website van het Theater aan de Noordkade de Blauwe Kei.

Waarom besta jij hier? Met deze levensvraag nodigt Richard Pols je uit om voorbij de gordijnen van de huidige realiteit te gaan. Zou het kunnen dat deze realiteit anders is opgebouwd dan je altijd hebt gedacht? Samen met jou wil hij deze vraag onderzoeken tijdens de lezing “Waarom besta jij hier”. Deze lezing wordt gehouden in Het Gasthuis vanaf 13.30 uur. Reserveringen: lezingenschijndel@gmail.com

Speelhonk de Instuif is zondagmiddag geopend vanaf 14.00 uur. Kinderen kunnen zich hier weer lekker komen uitleven. Zowel binnen als buiten (bij mooi weer) kan er gespeeld worden en ook zal er weer geknutseld gaan worden. Tot 16.30 uur is er volop vermaak in de Zwengel. Toegang is €1,- (zorg dat je je pasje niet vergeet). 

In Casa del Arte Wijbosch zal een bijzondere “The Beatles” middag gaan plaatsvinden. Oud Schijndelnaar en “The Beatles” kenner bij uitstek Wim Geerts presenteert levendig en enthousiast de Beatles middag. Deze presentatie gaat bijna alleen maar over hun muziek en waarom die zo goed is. Waarom The Beatles dus de beste band aller tijden zijn. (Presentatie ook geschikt voor Stones fans). Er wordt veel muziek geluisterd, soms live gespeeld. Dat alles maakt het een unieke en levendige presentatie over de Beatles. De middag zal om 14.00 uur van start gaan.

Organiseer je een evenement laat het de redactie weten! Stuur hiervoor een mailtje naar redactie@mooischijndel.nl of vul het eenvoudig zelf in op www.mooischijndel.nl/agenda

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant