Afbeelding
Foto: Bas Ulehake

Lezing door journaliste Laura Starink

Recreatie en Toerisme Recreatie en toerisme 559 keer gelezen

SCHIJNDEL | Op uitnodiging van de Stichting Vrienden van Museum Jan Heestershuis in Schijndel zal schrijfster en journaliste Laura Starink op maandagavond 26 februari as spreken in het Napoleonskerkje in Schijndel over haar ervaringen in Rusland en Oost-Europa.

Laura Starink (1954) studeerde Slavische taal- en letterkunde en was een aantal jaren correspondent in Rusland voor NRC Handelsblad en ook lid van de hoofdredactie van deze krant. Haar Nederlandse vader is de Neerlandicus Jan Starink. Over de tragische geschiedenis van de familie van haar Duitse moeder Elinor Cibis schreef ze het veelgelezen en veelgeprezen boek Duitse wortels (2013), dat werd genomineerd voor de Libris Geschiedenis Prijs. 

Als Ruslandkenner schreef ze vier boeken over heden en verleden van Rusland: Een land van horen zeggen (1991), De Russische kater (2008), De schaduw van de grote broer (2015, mede over de conflicten met Oekraïne en genomineerd voor de Libris Geschiedenis Prijs) en Post uit Rusland (2020). Starink is ook een van de oprichters van Raamoprusland.nl. 

De lezing vangt aan op 26 februari om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 in het Napoleonskerkje, Hoofdstraat 150, Schijndel.  U kunt zich aanmelden via onze website: http://www.vriendenjanheesters.nl/aanmelden-voor-lezing (bij voorkeur). Ook kunt u zich bij het museum mondeling of telefonisch aanmelden (dinsdag tot en met zondag 13.00 - 17.00 uur: 073-54 922 76). Voor Vrienden is de lezing gratis. Ook andere belangstellenden zijn van harte welkom, zij betalen € 7,00.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant