Sarah Mathijsen en Frank den Ouden
Sarah Mathijsen en Frank den Ouden

De Moederbanden: afterparty met muziek van de volgende generatie

Recreatie en Toerisme 707 keer gelezen

SCHIJNDEL | De unieke voorstellingenreeks; de Moederbanden van theatergroep Wildeman is gebaseerd op de roman van René den Ouden over een bijzondere Schijndelse familiegeschiedenis. Een opvallend muzikale familie wat meer dan duidelijk wordt in de voorstelling maar ook zichtbaar wordt op de vrijdag- en zaterdagavonden na de voorstelling.

Iedere vrijdag- en zaterdagavond is er namelijk na de voorstelling van de Moederbanden een afterparty met live-muziek in het Spectrum-café. Live muziek, die, hoe kan het ook anders, grotendeels door de tweede en derde generatie van deze familie wordt verzorgd.

Zo speelt op vrijdag 19 januari na de première het duo Sarah & Frank. Sarah Mathijsen als zangeres, die begeleid wordt door haar achterneef (tevens broer van de schrijver) Frank den Ouden, op gitaar. Als beide samen spelen is er een natuurlijke chemie die maar moeilijk te omschrijven is maar des te beter te beluisteren. Hun veelzijdige en gevarieerde repertoire bevat zowel bekende Nederlandstalige als Engelstalige songs. Tijdens hun optreden is er ook ruimte voor een gastoptreden door Fred Mathijsen. Het blijft dus allemaal in de familie.

Op zaterdag 20 januari en vrijdag 26 januari is na de voorstelling het podium in het Spectrum-café klaar gemaakt voor Freddy & The Pacemakers. Een Schijndelse band met ook een duidelijke familie inbreng. (zang en drums) Deze band brengt een eerbetoon aan de grote bands uit de jaren ‘60, ‘70 en 80, misschien wel de beste periode uit de popmuziek. Grootheden zoals The Beatles, The Rolling Stones, David Bowie, Small Faces, Santana, The Who en Queen passeren de revue. Onder het mom “ken je klassiekers” kan er volop worden meegezongen en wordt de muzikale nalatenschap soms voorzien van verrassende arrangementen. Authentiek en eigentijds, dat zijn de leden van Freddy & The Pacemakers. Bovendien een mix aan generaties waarin jarenlange podiumervaring en aanstormend talent samenkomen.
Op zaterdag 27 januari is er na afloop van de voorstelling sprake van een open podium waarin allerlei familieleden in samenwerking met vrienden en kennissen in verschillende samenstellingen muzikale optredens zullen verzorgen. Thema van deze gezellige bonte avond 3.0: De Moeder-bandjes.

Meet & Greet met schrijver, regisseur en acteur van de Moederbanden
Op zondagmiddag 21 en 28 januari om 13:00 uur bent u van harte uitgenodigd om aan te sluiten en deel te nemen aan onze Meet & Greet. Een mooie gelegenheid om, ongedwongen, onder het genot van een kopje koffie of thee, gezamenlijk in gesprek te gaan met schrijver René den Ouden, maar ook met regisseur Leon van Uden en een van de acteurs, Pauline de L’Or. Deze laatste zal tevens als presentator/gastvrouw fungeren om de vraagstellingen in goede banen te leiden. Vragen over hoe bijvoorbeeld het boek en het stuk tot stand is gekomen en wat het betekent voor een regisseur, speler of schrijver om aan een dergelijke productie mee te werken. Natuurlijk is er ook ruimte om evt. uw boek te laten signeren. De vernieuwde uitgave van het boek “De Moederbanden” is tijdens de Met & Greet te koop. Sowieso is het boek te koop bij àlle voorstellingen van de Moederbanden.

Deze Meet & Greet is kosteloos en vindt, zoals gezegd, op beide zondagmiddagen (21 januari en 28 januari) om 13.00 uur voorafgaande aan de voorstelling plaats. Locatie: de foyerzaal naast de podiumzaal in het Spectrum. Iedereen is van harte welkom, ook als u daarna niet naar de voorstelling gaat.

Kaartjes voor de voorstellingen in het Spectrum zijn nog verkrijgbaar op www.theatergroepwildeman. Helaas is de première op 19 januari en de avondvoorstelling op zaterdag 20 januari al uitverkocht. De afterparty op deze beide avonden gelukkig niet.

Freddy & The Pacemakers
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant