Opening Winterpark Schijndel.
Opening Winterpark Schijndel. Foto: Wiek van Lieshout

Het komende weekend in Schijndel

Recreatie en Toerisme 683 keer gelezen

SCHIJNDEL |  Vanaf vandaag kan je weer lekker komen schaatsen in het centrum van Schijndel, het Winterpark 2023 gaat van start. Ben je geen schaatsliefhebber, je kan ook terecht in het Wintercafé voor een drankje. Verder is er dit weekend weer veel te doen in Schijndel, je leest er hieronder meer over.

Vrijdag

Vanaf 10.00 uur is de schaatsbaan in het centrum geopend voor scholieren. Daarna zal het vrij schaatsen van start gaan vanaf 14.00 uur. Vanavond kun je je schaatstalenten komen laten zien bij het discoschaatsen met DJ Devin. Tijdens het discoschaatsen is er ranja en chocomel voor de deelnemers. Het discoschaatsen start om 19.00 uur en zal rond 22.00 uur eindigen. De officiele opening zal plaatsvinden om 19.00 uur met Allround DJ John. Hij zal iedereen gaan vermaken tot 0.00 uur.

Vrijdagmiddag is er vanaf 13.30 in het Gasthuis het wekelijkse handwerken. Samen met je buurtgenoten kun je aan de slag met je hobby en in de tussentijd genieten van een kopje koffie of thee. Kan je niet op vrijdag, dan kun je ook op maandagmiddag aansluiten bij deze activiteit. 

De jeugd van Schijndel kan terecht in de Zwengel en staan de dj’s van Soos Cosy Up klaar om jullie op de dansvloer te krijgen ook kun je dan terecht in de speelzaal voor diverse spellen. Uiteraard kun je voor een schappelijke prijs iets te drinken en eten krijgen. Kom jij ook met je vrienden en vriendinnen voor een gezellig avondje uit? Je bent om 19.30 uur welkom en om 21.30 uur wordt de avond afgesloten. Entree is €1,- en zorg dat je je pasje bij je hebt.

Senioren Boschweg organiseert kaartavonden op de vrijdagavond. Hierbij zijn zowel leden als niet-leden van harte welkom zijn. Deelname € 3,- per persoon voor rikken of jokeren. Alle plus spelers hebben prijs. Verder is er een loterij met leuke prijzen. Aanvang 20.00 uur en inschrijven vanaf 19.30 uur in de Kajuit aan de Houtstraat.

Zaterdag

Lekker actief aan de slag? Dat kan tijdens de plantdagen in het voedselbos. De werkzaamheden zijn: planten van (kleine) bomen en bessenstruiken. Dit werk kan in twee- of drietallen worden uitgevoerd. Je mag zelf weten hoelang je mee wilt helpen. Dat kan variëren van een paar uur tot twee dagen. Voor de lunch wordt gezorgd. De werkzaamheden vinden plaats tussen 9.30 uur en 16.00 uur.

Lekker even shoppen dat kan vanaf 10.00 uur op de weekmarkt in het centrum. Weer snel uw verse waar halen bij de marktkooplui of bij een van de andere winkeliers. Na het shoppen kunt u ook weer terecht in de Schijndelse horeca voor een kop koffie of thee of een van de heerlijke gerechten. 

Vanaf 10.00 uur kan je op de schaatsbaan terecht om je rondjes te draaien. Zaterdagmiddag zijn Jordy Graat en Christel de Laat te gast in het Wintercafe om hun radioprogramma live te presenteren vanuit Winterpark tussen 12:00 uur en 14:00, exclusief voor Omroep Brabant. Zaterdagavond kun je je voorbereiden op een muzikale reis met een live-optreden van een getalenteerde Ierse artiest, die het podium betreedt tussen 19:00 uur en 00:00 uur.

Om in de Kerststemming te komen kom je zaterdagmiddag naar Het Gasthuis. Accordeonvereniging Concertina uit Vught en Accordeonvereniging Tutta La Forza uit Schijndel spelen daar samen gevarieerde kerstmuziek. Beide orkesten hebben Marianne van Eeten als dirigente. Het belooft een mooie muzikale middag te worden. Zowel de moderne kerstliedjes als de klassieke kerstnummers komen aan bod, van Jingle Bells tot Ave Maria. Het begint om 14.00 uur, toegang is gratis. U bent van harte welkom.

Zondag

Een zondag met veel activiteiten in Schijndel zo gaat om 10.00 uur het Winterpark weer open voor de eerste vroege schaatsers. In het centrum zal vandaag de kerstmarkt worden georganiseerd en ook het Winterpark zal in een magisch kerstlandschap hierbij aansluiten. Neem deel aan de Kerst Wens Boom Goede Doelen Actie en verspreid de kerstvreugde. Geniet ’s middags van de feestelijke deuntjes van Feest DJ Jordi, die de sfeer verhoogt vanaf 15:00 uur.

De natuurliefhebber kan ook op zondag komen helpen tijdens de plantdagen in het voedselbos. Tussen 9.30 en 16.00 uur wordt er weer hard gewerkt door vrijwilligers om het bos klaar te hebben voor het komende voorjaar.

Muziekkapel ‘Die Drei Dörfer Musikanten’ viert op zondagmiddag het 45-jarig jubileum. Er is een feestprogramma samengesteld met een overzicht van blaasmuziek die in 45 jaar ten gehore is gebracht. De muzikale leider André van der Leest neemt na 45 jaar lidmaatschap afscheid, omdat hij elders is gaan wonen. Ook geluidstechnicus John Ariaans neemt na vele jaren afscheid. Mensen die hun goede inzet aan de kapel hebben gegeven, zullen in het zonnetje worden gezet. Het programma in SCC De Vink begint om 13.30 en de zaal zal geopend zijn vanaf 13.00 uur. De entree voor deze middag is gratis.

Het jaarlijkse kerstconcert door Projectkoor Boxtel staat dit jaar weer op het programma van de Heilige Servatiuskerk aan de Markt in Schijndel. Hiermee wordt een traditie in ere hersteld. Het kerstconcert is op 10 december, aanvang 15.00 uur. De toegang is gratis. Het programma is gevarieerd. Het koor wordt op orgel begeleid door Tommy van Doorn, hoofdorganist van de Sint-Petrusbasiliek en beiaardier in de Heilige Servatiuskerk. Zang is er van de sopraan Kathelijn van Dongen en Liselot de Nooijer op harp. Bijzonder is ook de bijdrage van Jos en Ria Brocken op viool die met een sprankelend intermezzo aanwezig zijn.

NMC Schijndel organiseert een wandeling in natuurgebied het Wijboschbroek, een natte parel in Het Groene Woud. Fia Fiers neemt je in de wandeling mee naar de gebieden waar Staatsbosbeheer veranderingen heeft aangebracht de afgelopen jaren om het gebied te vernatten en om de biodiversiteit te vergroten. Tijdens de wandeling wordt er gekeken of er al gevolgen van deze ingrepen te zien zijn. Wandelschoenen of laarzen zijn gewenst. Na de overvloedige regenval kan het zeer nat en modderig zijn. Deelname gratis voor leden. Van niet-leden wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. De wandeling start om 10.00 uur vanaf Parkeerplaats Aakendonk, Wijboschbroek. 

Het Schijndelse centrum zal tussen 12.00 en 17.00 uur omgetoverd worden in een kerstsfeer voor de jaarlijkse kerstmarkt. De winkels in het centrum zullen geopend zijn. Carnavalsvereniging Net Nie zal tijdens deze kerstmarkt starten met de kaartverkoop  voor de “Klompenklets 2024”. Van 12-17 uur staat er een kraam van Net Nie voor Tabaktief Van Roessel. Scoor dan de eerste kaarten voor Klompenklets 2024 en doe mee met de prijsvraag! Net Nie zal tijdens de kerstmarkt met veel gezelligheid, gluhwein en kerstkransjes op je staan te wachten.

The Great Guys komen optreden bij De HeerenMeester. Deze driekoppige formatie zal het publiek vermaken met vele bekende hits. Stilzitten zal niet meevallen. Deuren zijn open vanaf 15:30 en de band begint om 16:30 en de toegang is gratis.

Elke 2e zondag van december wordt WereldLichtjesDag gehouden. Op deze dag steken mensen om 19.00 uur over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. “Tijdens Wereld Lichtjes Dag zullen we samen gedenken en herinneren. De Kloosterkapel in Wijbosch wordt sfeervol aangekleed en verlicht. Met gedichten, live muziek en mooie woorden wordt stilgestaan bij elke kind dat we moeten missen”, aldus de organisatie. Daarnaast is er de gelegenheid om na te praten onder het genot van koffie, thee en warme chocomelk. Broertjes, zusjes, grootouders, andere familieleden en mensen die zich verbonden voelen zijn allemaal welkom. U kunt zich aanmelden door de naam van uw kind door te geven via het emailadres: hansentessadelaat@gmail.com.. Inloop vanaf 18.00 uur, aanvang 18.30 uur - 20.00 uur.

Elke zondag zijn kinderen die op de basisschool zitten welkom in Speelhonk de Instuif waar je binnen diverse spellen kunt spelen en buiten o.a. kunt skelteren, klimmen, klauteren, voetballen en schommelen. Kom jij ook met je vrienden en vriendinnen? Voor de kinderen die knutselen leuk vinden, elke zondag wordt er een knutselwerkje gemaakt met een speciaal thema. Nieuwsgierig hoe we dit gaan doen? Kom gewoon gezellig meedoen, dan wordt het vast weer een hele gezellige middag. Je bent vanaf 14.00 uur welkom en op 16.30 wordt de middag afgesloten. Entree is €1,- en zorg dat je je pasje bij je hebt. 

Organiseer je een evenement laat het de redactie weten! Stuur hiervoor een mailtje naar redactie@mooischijndel.nl of vul het eenvoudig zelf in op www.mooischijndel.nl/agenda

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant