Het vallen van de vogel.
Het vallen van de vogel. Foto:

Koningschieten Gilde Sint Catharina en Barbara Schijndel

Recreatie en Toerisme Recreatie en toerisme 312 keer gelezen

SCHIJNDEL | Zondag 24 september a s. zullen de leden van Gilde Sint Catharina en Barbara, weer strijden door met het geweer op de houten vogel te schieten voor de jaarlijkse koningstitel. Op dit moment is Ad Kools de huidige Koning van het Schijndels Gilde.

Om 09.30 uur zal het gilde aanwezig zijn tijdens de Eucharistieviering in de H. Servatiuskerk op de Markt in Schijndel. Vervolgens zal om 14.00 uur het vrijen van de schutsboom plaatsvinden. Dit zal gebeuren door vertegenwoordigers van het kerkelijke en wereldlijke overheid. Om 16.30 uur staat de inhuldiging van de nieuwe Koning gepland, waarna om 17.00 uur de nieuwe Koning aan Diaken Jos van den Bosch wordt gepresenteerd voor het drinken van de koningswijn. 

Na hoeveel schoten valt de koningsvogel ?

Voordat het Koningschieten begint, kunnen aanwezigen een briefje invullen met het aantal schoten dat de koningsvogel volgens hun, zal gaan vallen. Diegene die het dichtst bij het aantal schoten zit, wint een prijsje. De prijswinnaar(s) dienen nog wél aanwezig te zijn. Belangstellende zijn van harte welkom om deze gezellige en spannende middag bij te wonen. 

Open Gildeavond
Op de eerste dinsdag van de maand wil Gilde Sint Catharina en Barbara Schijndel een open gildeavond gaan houden. Geïnteresseerde kunnen zo kennis maken en kijken wat het Schijndels gilde qua activiteiten allemaal te bieden heeft en wat een gilde nu eigenlijk inhoudt. Iedereen is van harte welkom. Zowel het Koningschieten als de open gildeavonden vinden plaats bij de gildeaccommodatie van Gilde Sint Catharina en Barbara, Rooiseheide 10, te Schijndel. 

Meer informatie over Gilde Sint Catharina en Barbara vindt u op www.gildeschijndel.nl 

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant