Platenbeurs in manege de Pijnhorst.
Platenbeurs in manege de Pijnhorst. Foto: Bas Ulehake

32e Boeken- en Platenbeurs Sint Oedenrode

Recreatie en Toerisme Recreatie en toerisme 466 keer gelezen

SINT-OEDENRODE | Op zaterdag 3 en zondag 4 juni 2023 wordt de jaarlijkse Boeken- en Platenbeurs in Sint Oedenrode georganiseerd. De Stichting Behoud Martinuskerk is verantwoordelijk voor de organisatie van alweer de 32e boeken- en platenbeurs. Net als vorig jaar wordt de beurs gehouden in de grote hallen van manege ‘de Pijnhorst’, gelegen in de Bremhorst in Sint Oedenrode. Op de zaterdag 3 juni is iedereen vanaf 10.00 tot 17.00 uur van harte welkom en op zondag 4 juni staan tussen 10.00 en 16.00 uur de deuren wagenwijd open. 

Ieder jaar vinden ruim 1500 bezoekers de weg naar de boeken- en platenbeurs. Meer dan 50.000 boeken in alle mogelijke genres en uitstekende staat worden tegen zeer billijke prijzen en goed gesorteerd aangeboden. Veel aandacht is er voor de categorie ‘specials’. Dit zijn bijzondere en kostbare boeken vanwege hun inhoud, leeftijd of uitvoering. Daarnaast zijn er duizenden langspeelplaten, cd’s, dvd’s en afspeelapparatuur te koop. Al met al een aanbod wat er kwalitatief en kwantitatief mag zijn en kan concurreren met de andere grote boekenbeurzen in Nederland. Ieder jaar opnieuw weten veel mensen uit heel Nederland de weg naar de boekenbeurs te vinden. Er wordt gesnuffeld in de vele dozen met vele titels, doelbewust gezocht naar een boek dat al lang op het verlanglijstje staat of een titel gevonden wat je in zo goed als nieuwe staat voor minder dan een kwart van de winkelprijs mee naar huis neemt. Voor weinig geld ga je dus rijk met boeken naar huis. 

De jaarlijkse boeken- en platenbeurs is een niet meer weg te denken evenement in Sint Oednrode. De beurs is in 1992 ontstaan als een actie om geld in te zamelen voor de restauratie van de H.Martinuskerk in Sint Oedenrode. De restauratie van de kerk is uitgevoerd maar het onderhoud van de kerk blijft. 

Alle boeken en platen op de beurs zijn met name aangeboden door particulieren. Een verhuizing, een stevige opruimbeurt of het uitruimen van een huis zorgen er voor dat veel boeken, langspeelplaten, cd’s en dvd’s en afspeelapparatuur hun weg vinden naar de beurs. Veel vrijwilligers zijn het gehele jaar bijna dagelijks bezig om het grote aanbod van boeken, platen, cd’s, dvd’s en afspeelapparatuur in een speciaal ingericht sorteercentrum te sorteren op kwaliteit, titel en populariteit. Daardoor is op 3 en 4 juni een collectie van boeken en platen aanwezig die, gelet op de boeken die worden verkocht, voor iedereen meer dan de moeite waard is. Zo krijgen heel veel boeken en platen voor een klein geldbedrag een tweede leven in een andere boekenkast of platenkoffer. 

Nieuw dit jaar is de veiling van platencollecties die door particulieren zijn aangeboden. De aangeboden collecties zijn in te zien op de website van de boekenbeurs en tevoren ook te bekijken tijdens de beursdagen. Op zondagmiddag 4 juni om 14.00 uur worden de kavels van langspeelplaten officieel geveild door de veilingmeester. De aanbieder van de platencollectie en de koper betalen ieder 7,5% veilingkosten. Ook weer voor het goede doel. 

Op zaterdag 3 juni is de beurs open van 10.00 tot 17.00 en op zondag 4 juni van 10.00 tot 16.00 uur. Op zondag gaat vanaf 14.00 uur alles weg met 50% korting. De entree is voor volwassenen € 2. Kinderen t/m 12 jaar mogen gratis naar binnen.

Meer informatie: www.boeken-en-platenbeurs.nl

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant