Hopbelleke bierboruwers infodag bij de schaapskooi
Hopbelleke bierboruwers infodag bij de schaapskooi Foto: Bart van Rooij

Hobbybrouwers houden openbare brouwdag

Recreatie en Toerisme 507 keer gelezen

WIJBOSCH | Op 4 juni, aanstaande zondag, geven de brouwers van hobby brouwclub het Hopbelleke een hele dag door brouwdemonstraties bij de Schaapskooi aan de Martemanshurk.

Een aantal leden zullen op deze dag elk hun eigen biertje brouwen. Men kan zien dat elke brouwer op zijn eigen manier zijn bier brouwt. Sommige werken met een automatische ketel, maar de meeste werken nog ambachtelijk met een grote pan op gas gestookt. Ook is te zien dat elke brouwer zijn eigenaardigheden heeft waar hij bij zweert om het beste biertje te brouwen.

 De toeschouwers zullen in de gelegenheid gesteld worden om alle stappen van het brouwproces te kunnen volgen. Tevens kan er een praatje aangegaan worden met de brouwers om dieper op het brouwproces in te gaan. De bieren die gebrouwen worden kunnen meedingen naar het clubkampioenschap. Voor deze wedstrijd leveren de brouwers door het jaar heen een aantal bieren in welke door een professionele jury beoordeelt worden. Het belooft weer een mooie dag te worden waar men vrij kan inlopen.

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant