We Want More! Foto: Jos Kaldenhoven
We Want More! Foto: Jos Kaldenhoven Foto: Jos Kaldenhoven

We Want More! “Een feestje om te maken”

Recreatie en Toerisme Recreatie en toerisme 239 keer gelezen

MEIERIJSTAD | Anne-Sofie van der Weijden uit Veghel is de regisseur bij de muzikale familievoorstelling We Want More! van Theaterkoor Stem. Van der Weijden maakt met verschillende amateurgroepen theatervoorstellingen, van kinderen tot 95 jaar. En nu dus met theaterkoor Stem.

Tijdens haar studie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem liep ze stage als regieassistent van Geert Lageveen. Van der Weijden: “Toen ik afgestudeerd was heeft mij ook bij andere producties gevraagd, waaronder We Want More!, geschreven door zijn vrouw Bodil de la Parra.” Bekende spelers als Angela Groothuizen, Petra Laseur, Elise Schaap, Anne-Marie Jung, Rop Verheijen en Emma van Muiswinkel speelden in de voorstelling, die in 2016 als einde van het seizoen werd gespeeld.

Zij bewaart warme herinneringen aan de productie: “Het was echt een feestje. Het script zat heel goed in elkaar en vol humor. Er waren ook hele grappige en leuke acteurs voor gecast.” Elise Schaap sprong er voor haar uit met de rol die ze speelde: “Zij had in haar rol te veel gedronken en toen ging ze helemaal los op het podium met als climax het in zingen uitbarsten van Purple Rain!”

Van der Weijden werd in 2019 gevraagd door theaterkoor Stem voor de regie van ‘Vlucht naar de Vrijheid’. Deze voorstelling is nooit uitgevoerd vanwege de coronacrisis: “Maar ik had al wel het idee in mijn hoofd om wat met We Want More! te gaan doen. Toen zij mij vroegen voor een volgende productie wist ik dus al een heel leuk stuk.”

Zij vervolgt: “En nu inmiddels 7 jaar na de originele productie is het dan zover. Theaterkoor Stem is perfect voor deze productie want de naam zegt het al. Ze zijn niet alleen een koor, ze zijn een theaterkoor! De combinatie van de herkenbare liedjes zingen en het toneelspel van de koorleden maakt dat ze de perfecte groep zijn om We Want More! mee op te voeren.

Op de vraag of er een groot verschil is tussen werken met een professionele cast en een amateurkoor antwoordt van der Weijden: “Bij een amateurkoor werk je met de mensen die je hebt. En daaruit zoek je de meest geschikte personen voor de rollen. Bij een professionele cast stel je de cast zorgvuldig samen met mensen die al geschikt zijn voor de rollen.”
Zij heeft gemerkt dat het helemaal niet zo’n grote uitdaging is om met Stem te werken: “We hebben binnen het koor audities gehouden waarbij ik kon zien welke rol goed bij wie zou passen. En de rolverdeling zoals die nu is valt helemaal op zijn plek. De koorleden geven er hun eigen draai aan en er ontstaan hele leuke verrassende momenten tijdens de repetitie. Van sommige rollen hebben we mannen gemaakt, want in het originele script was het een vrouwenkoor en wij hebben een gemengd koor. Maar ook dat was geen probleem en levert weer hele leuke momenten op omdat de tekst weer heel anders over komt als het door een man gezegd wordt in plaats van door een vrouw.”

Van der Weijden sluit af: “We Want More! was in 2016 bedoeld als toetje van het seizoen, om het theaterseizoen mee af te sluiten. En ook nu zal deze productie echt een feestje worden om naar te kijken. En dat is ie zeker ook al om te maken!”

We Want More! wordt op 23, 24 en 25 juni uitgevoerd in De Brink in Eerde. Meer informatie hierover en de kaartverkoop is te vinden op www.theaterkoorstem.com

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant