Dick Avocaat, Casper van Eijck en Wim van Lankveld.
Dick Avocaat, Casper van Eijck en Wim van Lankveld.

Wim van Lankveld supports Casper van Eijck

Recreatie en Toerisme Recreatie en toerisme 560 keer gelezen

SCHIJNDEL / LIEMPDE | Maandag 27 maart om 19.30 uur geeft Wim van Lankveld uit Schijndel een lezing over zijn passie Het Belgisch Trekpaard. Aan de hand van uniek filmmateriaal uit het verre verleden en heden neemt Wim de bezoeker op onderhoudende wijze mee door de wereld van dit imposante ras. Een ieder die een warm gevoel heeft bij het boerenleven van vroeger en het trekpaard van toen en nu mag deze avond beslist niet missen.

De vergoeding die Wim voor deze avond ontvangt schenkt hij aan ‘Support Casper’. Via het Tv-programma Voetbal Inside kwam hij in 2016 op het spoor van Casper van Eijck. Het viel hem al eerder op dat daar geregeld zijn naam viel. De heren van VI hadden die avond hun programma zo aangepast dat Casper ruim baan kreeg om het werk van hem toe te lichten en aandacht te vragen voor een stichting die was opgericht om hem financieel te steunen in zijn strijd tegen alvleesklierkanker. Hij bleek als hoogleraar en chirurg aan het Erasmus MC verbonden te zijn en had een team om zich heen verzameld om onderzoek te doen naar vooral deze vorm van kanker. Het doel van Casper sprak Wim zo aan dat hij voor hem acties ging ondernemen en het eerste resultaat was dat hij hem in 2017 persoonlijk 2500 euro mocht overhandigen in het Erasmus MC te Rotterdam. Hij kreeg een klik met hem en besloot om voor dit mooie doel lezingen over zijn grote passie Belgische Trekpaarden te gaan geven. Onlangs kwam Casper nog in het nieuws toen hij samen met collega Clemens Dirven en Rob Hoeben, viroloog aan het LUMC te Leiden, had ontdekt dat in apepoep een virus zat dat effectief bleek te zijn in het bestrijden van kwaadaardige kankercellen en de gezonde cellen beschermde. Uitgezonden 9 november 2022 bij Op1.

De lezing waarvoor je van harte word uitgenodigd begint om 19.30 uur en vind plaats in D’un Herd, Barrierweg 4 in Liempde en de toegang is gratis.

Wim van Lankveld met een van de paarden.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant