Sindicato Sonico
Sindicato Sonico

Jarig 1 Ander Festival presenteert internationaal programma

Recreatie en Toerisme 741 keer gelezen

SCHIJNDEL | Op zaterdag 10 en zondag 11 juni vindt in het Schijndels Kloosterpark het gratis toegankelijke 1 Ander Festival plaats. Het festival bestaat dit jaar 30 jaar en dat is reden genoeg voor een mooi feestje; met een ware Fiesta Latina op de zaterdag en veel World Grooves op de zondag.

Op zaterdag gaat het terrein dus al om 15.00 uur open. Op deze dag is het Fiesta Latina. De middag wordt geopend met een uniek concert van pianist Mike del Ferro en trompettist Harm van Oss. Later in de middag brengt Chica Chica muziek die klinkt als de exotische soundtrack van een 70’s roadmovie. Om 18.30 uur verzorgt Eddy Takaria een openbare Salsa dansworkshop. Deze workshop vormt de opmaat naar een heerlijke Latino dansavond. La Pandilla brengt salsa en bachata. De band Son de Aqui mengt traditionele klanken uit Mexico, Colombia en Cuba met urban invloeden als reggae en hiphop. Headliner op de zaterdag is Sindicato Sonico uit Antwerpen. Deze ultieme fiesta band met muzikanten uit Mexico, Bolivia, Chili, Colombia en Cuba, mengt traditionele ritmes als mariachi, cumbia en salsa met funk, ska en rock. Latino DJ’s op de zaterdag Guillermo Reinaldo en Palo Santo Discos garanderen dat er tot in de kleine uurtjes kan worden door gedanst. 

Op zondag gaan om 13.00 uur de poorten open. Dit is de dag waarbij World Grooves uit alle windstreken samenkomen. Mariachi Los Tarascos brengt de Mexicaanse cultuur op traditionele wijze, met een eigenwijs sausje, en in vol ornaat. FaKruTu Dakar Edition mixt Senegalese percussie en songs met eclectische & elektrische grooves. Kolonel Djafaar is het Belgische antwoord op Jungle by Night. Met maar liefst vier saxofonisten geeft deze brass band een heel eigen interpretatie van Afrobeat en Ethio-jazz. De Ghanese Kay Slice mixt soulful hiphop, geïnspireerd door acts als Anderson Paak en The Roots, met afrobeat geïnspireerd door artiesten als Ebo Taylor en Fela Kuti. Afsluiter van het festival is MAURINO. Zijn repertoire is dansbaar, rauw en persoonlijk, een unieke ‘Future Latin’ sound van reggae drums, jazzy piano en dikke baslijn. World Groove DJ op de zondag is Solo Moderna.

Naast alle muziek is er op het festival ook volop ruimte voor straattheater, dans, poetry, kunst, een kinderplein, het Phoenix Cultuurplein, het Plein van de Toekomst, foodtrucks en een feel good markt. Daarbij wil het 1 Ander Festival ook een statement maken en aandacht geven aan de thema’s tolerantie, vrijheid en duurzaamheid. Meer informatie kunt u vinden op de website www.1anderfestival.nl . Op deze site is ook de laatste informatie te vinden over het programma.


Mariachi Los Tarascos
Maurino
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant