Afbeelding
Foto: Guus Ruimers

City(e)scapes nieuwe KEG EXPO

Recreatie en Toerisme Recreatie en toerisme 294 keer gelezen

SCHIJNDEL | Vanaf zaterdag 11 februari is de tentoonstelling City(e)scapes te zien in de KEG EXPO in Schijndel. Deze bijzondere duo-tentoonstelling van de kunstenaars-broers Rob en Guus Ruimers bestaat uit een installatie en fotografisch werk. De expositie is te zien tot en met 24 maart van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 20.00. De KEG EXPO bevindt zich in cc. ’t Spectrum. 

Beeldhouwer en installatiekunstenaar Rob Ruimers heeft al vele indrukwekkende tentoonstellingen op zijn naam staan in binnen en buitenland. Vaak zijn het exposities met grote indrukwekkende beelden. In de KEG EXPO staat de installatie: Bú Kè Qi . De titel, in het Engels don ‘t mention it, is gegeven aan een installatie die Rob Ruimers bedacht na zijn verblijf in het Chinese European Art Centre (CEAC) in Xiamen. Tijdens zijn vele wandelingen door deze Zuid-Chinese stad raakte hij onder de indruk van het leven, de dromen en het streven naar groei, van haar 5 miljoen inwoners.

De installatie laat ons een veelheid aan emoties en ontmoetingen ervaren : visueel en auditief. Rob laat ons , in beeld en geluid, de stad Xiamen ervaren als een op zichzelf staand organisme. Waarna we , na het zien en horen , onszelf gaan afvragen waartoe alles dient.

Guus Ruimers’ passie voor fotografie is versterkt door het maken van reizen, de ontmoeting met andere culturen en de natuur. Waar hij oorspronkelijk zich eerst richtte op landschappen en macrofotografie werd het werk steeds abstracter in vorm en structuur.

Het is voor Guus een uitdaging om met zijn foto’s van een ogenschijnlijk simpel onderwerp een totaal andere wereld te creëren. 

City(e)scapes van 11 februari tot en met 24 maart
KEG EXPO, Steeg 9, Schijndel
www.kegschijndel.nl
www.robruimers.nl
www.guusruimers.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant