Afbeelding
Foto: Bas Ulehake

Lezing P.F. Thomése in het Napoleonkerkje

Recreatie en Toerisme Recreatie en toerisme 594 keer gelezen

SCHIJNDEL | P.F. (roepnaam Frans) Thomése (1958) was korte tijd journalist en brak als literair schrijver al in 1991 door met Zuidland, vanwege zijn originele toon bekroond met de AKO-literatuurprijs. Die eigen toon heeft hij daarna steeds weten vast te houden. Het autobiografische Schaduwkind (2003) naar aanleiding van zijn vroeggestorven dochtertje zorgde voor zijn internationale doorbraak. 

Hij schreef veelgeprezen romans als Vladiwostok , De weldoener en De onderwaterzwemmer. Zijn tragikomische roman ‘J.Kessels: The novel’ werd verfilmd. Een eigenzinnige kijk op literatuur toonde hij in de essaybundels ‘Nergensman’ en ‘Verzameld nachtwerk’. Het prachtige autobiografische Vaderliefde (2019) was zijn laatste boek. 

Op 29 september is zijn nieuwe roman Swansdale uitgekomen, die hij dus vers van de pers zal presenteren en toelichten. De avond vangt aan op maandag 10 oktober om 20 uur, inloop vanaf 19:30 uur. Paats: Het Napoleonskerkje, Hoofdstraat 150 Schijndel

U kunt zich aanmelden via de website www.vriendenjanheesters.nl. Ook kunt u zich bij het museum aanmelden: di t/m zo 13-17 uur via telefoonnummer 0735492276. Voor Vrienden is de lezing gratis. Andere belangstellenden zijn ook van harte welkom, zij betalen zeven euro. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant