Er is altijd wel iets te doen in het Schijndelse centrum
Er is altijd wel iets te doen in het Schijndelse centrum Foto: Bas Ulehake

Het komend weekend in Schijndel

Recreatie en Toerisme Recreatie en toerisme 928 keer gelezen

SCHIJNDEL |  Er staat weer heel wat te gebeuren komend weekend in Schijndel. Een volle agenda met voor ieder wat wils en dat begint al op de vrijdag. 

Vrijdag

Elke vrijdag kun je komen handwerken in het Gasthuis. Vanaf 13.30 uur staan de koffie en thee klaar en kunt u samen met andere bewoners van de wijken Bonkelaar en Grevekeur heerlijk bezig zijn met uw hobby. 

Heeft u zich ook wel eens afgevraagd wat zorgatelier Kwarté allemaal doet? Tijdens de open dag kunt u op uw vragen antwoorden krijgen en in de praktijk zien hoe er binnen het zorgatelier gewerkt wordt. De open dag gaat om 15.00 uur van start en is tot 19.00 uur te bezoeken. Het adres van Zorgatekier Kwarté is Hoofdstraat 141.    

De gemeente Meierijstad organiseert vandaag de “Dag van de verbeelding”. Hierbij krijgt u als inwoner, ondernemer of als organisatie de mogelijkheid  om uw eigen dromen over een toekomstig Meierijstad zichtbaar en bespreekbaar te maken. Deze bijeenkomst is niet bedoeld om elkaar aardige en beeldende verhalen te vertellen, maar is bedoeld als start voor een gezamenlijke en gedragen visie op Meierijstad in 2035. De bijeenkomst start om 15.00 uur en zal om 20.00 uur eindigen. De bijeenkomst zal plaatsvinden bij Camping Het Goeie Leven in Eerde.

Soos Cosy Up is weer voor de jeugd in Schijndel. Gezellig samen uitgaan en genieten van de grootste hits van het moment in de disco van de Zwengel. Ook kun je er games spelen of lekker samen chillen met een hapje en een versnapering. De Soos start om 19.30 uur en zal tot 21.30 uur duren. De jeugd t/m de brugklas van het voortgezet onderwijs is van harte welkom.

Na lang wachten is het weer zover. Op vrijdag 30 september kun je in het Spectrum genieten van een open podium. Talenten uit heel Meierijstad laten zien wat ze in huis hebben. Vanaf 21.30 uur gaat het Open Podium van start. Kom ook genieten van geweldige optredens en het talent dat we in Meierijstad hebben.

Zaterdag

Vaste traditie op de zaterdag is een bezoekje aan de weekmarkt in Schijndel of een van de andere winkeliers in het centrum die u graag van dienst zijn. Geniet daarnaast bij de Schijndelse horeca van een heerlijk kopje koffie of thee met iets lekkers erbij of geniet eens van een overheerlijke lunch. 

‘t Spectrum gaat vandaag de deuren open gooien tijdens de open dag. Gebruikers van ‘t Spectrum laten zien wat hun activiteiten zijn. Zo kun je o.a. zien wat de mogelijkheden zijn bij het Repair Café, dat maandelijks wordt georganiseerd. Verder kun je een kijkje nemen achter de schermen bij Omroep Meierij? Geen idee wat Welzijn De Meierij en Vluchtelingenwerk zoal doen? Nieuwsgierig naar de expositie van KEG? Je kunt het allemaal ontdekken tijdens de open dag van 11.00u tot 15.30u in ’t Spectrum en de entree is gratis.

Angelo Meijers organiseert op zaterdag 1 oktober een lezing met als titel ‘Hoe maken we een mooiere wereld met elkaar’. Zijn inspiratie en inzichten over de transformerende tijd waarin we nu leven geven veel mensen steun en vertrouwen in een mooie toekomst. De lezing zal worden gehouden bij Café ‘t Zuid en start om 14.00u, de inloop is vanaf 13.30u en kost 12,50 per persoon.

Het wordt een mooi herfstboeket van muzikale klanken met zang van André van der Leest en Anny Stobbe met Die Drei Dörfer Musikanten op zaterdagavond 1 oktober. Deze dag is er een ‘Vriendenavond’ georganiseerd door de Vrienden van Die Drei Dörfer Musikanten. Het concert is bestemd voor allen die van de Egerländer muziek houden en dit orkest een warm hart toedraagt. Iedereen is welkom op deze ‘Vriendenavond’ die begint om 20.00 uur bij De Kafmolen. De toegang is gratis.

Zondag

Elke zondag ben jij welkom in Speelhonk de Instuif waar je binnen diverse spellen kunt spelen en buiten o.a. kunt skelteren, klimmen, klauteren, voetballen en schommelen. Kom jij ook met je vrienden en vriendinnen? Dan wordt het vast weer een hele gezellige middag. Je bent van 14.00 uur welkom en op 16.30 wordt de middag afgesloten.

Liefhebbers van een hapje en een drankje kunnen meedoen met de bokbiertocht. Het seizoenbier staat centraal centraal bij de zelf in de plannen tocht, met als startlocatie The Holy Cow.

Genieten van een gezellige middag, dan moet je op 2 oktober bij de Triangel Bar zijn. Daar zal vanaf 15.00 uur Goud van Oud plaatsvinden met een optreden van Charlie D Medow & Harrie Essens. Er zal muziek te horen zijn van The Cats, Bee Gees, George Baker en vele andere classics uit de jaren 60 en 70.

Mis je een evenement in bovenstaand overzicht stuur dan een mail naar redactie@mooischijndel.nl. Of zet deze eenvoudig zelf in de agenda. Wij nemen u evenement graag mee in ons weekendoverzicht. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant