DJ La Fuente in actie tijdens Schijndel aan Zee. Foto: Johann Verveld
DJ La Fuente in actie tijdens Schijndel aan Zee. Foto: Johann Verveld Foto: Johann Verveld

Schijndel aan Zee en La Fuente liefde op eerste gezicht

Recreatie en Toerisme Recreatie en toerisme 358 keer gelezen

SCHIJNDEL | De wereldberoemde DJ La Fuente heeft nog geen enkele editie van Schijndel aan Zee overgeslagen. Op de derde zaterdag van het evenement klinken de vrolijke techhouse-deuntjes van de DJ over de Markt in Schijndel. Het was de drukste dag ooit in de geschiedenis van het festival.

Door: Nienke Habraken

Job Smeltzer – beter bekend als La Fuente – is razend enthousiast over het Schijndelse evenement. “Ik heb altijd zin om naar Schijndel aan Zee te komen.” Hij herinnert zich nog de eerste keer dat het evenement op zijn agenda stond. Job komt uit Eindhoven en weet maar al te goed dat Schijndel er geen strand is in Schijndel. “Ik dacht: is dit een grap. Ik heb het maar even opgezocht”, grinnikt de DJ. Het was liefde op het eerste gezicht. “De eerste editie was supergaaf”, jubelt hij. Job prijst met name de organisatie die het elk jaar voor elkaar weten te krijgen om een evenement voor jong en oud neer te zetten. La Fuente: “De organisatoren waren enthousiast en trots, en terecht!”

Medeorganisator Henk de Laat geniet net als Job van de samenwerking. “Het is een toffe gast die zorgt voor een vrolijke sfeer. Hijzelf is ook enthousiast en gaat bijvoorbeeld met mensen op de foto.” Ze boekten hem negen jaar geleden als DJ voor de eerste keer. “Hij kwam uit de buurt en zijn muziek past perfect bij ons evenement, je kan makkelijk een avond met hem vullen”, aldus Henk.

Nog steeds treedt Job graag op bij Schijndel aan Zee, waar hij vooraf traditiegetrouw gaat eten bij Restaurant Masz. Een van de redenen is het publiek. “Jong en oud staan door elkaar, en dat gaat altijd goed. Schijndel is gemoedelijk, gezellig en warm. Dat straalt Schijndel aan Zee ook uit.” De diversiteit trekt Job aan. “Ik probeer iemand van 65 een nummer te geven wat hij leuk vindt, maar ik draai ook voor de kleindochter van 12. Ik pas mijn muziek aan aan het publiek”, legt hij uit.

Dit is bovendien de eerste keer in de geschiedenis van Schijndel aan Zee dat Job optreedt met een nummer 1 hit op zijn naam, namelijk ‘I Want You’. “Ik denk dat het daardoor ook extra druk was”, lacht Henk. De hit is bijzonder voor La Fuente en zijn team. “Het hele plaatje klopt: onze socials, de muziek en uitstraling. Het enige wat nog miste was die ene plaat. Daar heb ik jaren hard aan gewerkt. Het is heerlijk dat het dan uitkomt.” I Want You is een extra bijzondere plaat. Deze is namelijk tot stand gekomen in de coronatijd. “Het doel van dit nummer was dat wanneer alles weer open kon men los kon gaan op dit nummer. Dat dit dan zo uitkomt en wij zo beloond worden voor het werk, dat is fantastisch!”

Grote drukte tijdens La Fuente bij Schijndel aan zee. Foto: Johann Verveld.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant