Walter Geuther bij zijn verzameling kwartetten.
Walter Geuther bij zijn verzameling kwartetten.

Kwartetten op de verzamelbeurs in Eerde

Recreatie en Toerisme Recreatie en toerisme 113 keer gelezen

EERDE | Op zondag 26 juni organiseert de afdeling Zuid-Nederland van ‘De Verzamelaar’ een ruilbeurs voor allerlei verzamelingen in De Brink in Eerde. Deze keer houdt Walter Geuther uit Veghel een tentoonstelling met zijn verzameling kwartetten van vervoersmiddelen.

Walter is altijd al gek geweest op auto’s. Zodra het mocht en kon heeft hij zijn rijbewijs gehaald en zelfs het rijbewijs voor buschauffeur. Inmiddels is hij al de trotse eigenaar geweest van 32 verschillende auto’s, ook dat is al een hele verzameling. Verzamelen heeft hij ook al heel lang gedaan. Hij heeft onder andere verzameld: pennen, koffiemelkcupdekseltjes, Mercedes modelauto’s 1:18, flipperkasten op cd-rom en muziekdoosjes. Alle verzamelingen zijn inmiddels al weer weggedaan behalve de cd-roms. 

Omdat hij altijd al gek op auto’s is geweest besloot hij ongeveer 2 jaar geleden om kwartetten met daarop auto’s te gaan verzamelen. Deze verzameling neemt niet zo heel veel ruimte in beslag en kan netjes in mappen opgeborgen worden. Walter bewaard de doosjes, zodat ze eventueel altijd nog terug kunnen in de doosjes. 

Al snel kwam hij bij Piet van der Vlugt uit Tilburg terecht. Dit is een verzamelaar van kwartetten over allerlei onderwerpen. Piet heeft duizenden kwartetten, zijn hele huis staat er vol mee. Van antiek tot de nieuwste. Walter mocht een keer bij hem komen kijken. Hij vond het geweldig. Hij heeft diverse kwartetten met daarop auto’s over kunnen nemen van Piet. Maar daardoor ging hij ook verder kijken. Piet had nog veel meer kwartetten en niet alleen van auto’s, maar ook van brandweerwagens, vrachtwagens en bussen. En zo besloot Walter zijn verzameling toch wat verder uit te breiden. 

Walter heeft een website gemaakt over zijn hobby’s. www.mijnvrijetijdsbesteding.nl. Hierop is bijna zijn hele verzameling kwartetkaarten te zien. Hij heeft nog een klein doosje staan die nog toegevoegd moeten worden. Daar gaat best veel tijd in zitten om ze allemaal mooi te scannen en op de website te zetten.

Als u belangstelling heeft voor deze verzameling, kom dan eens een kijkje nemen op de verzamelbeurs in Eerde. Neem ook eens een kijkje op verzamelbeurseerde.nl, als u meer wilt lezen over deze verzameling of de verzamelbeurs. Op deze site staat een uitgebreid verhaal. 

Als u ook eens uw verzameling tentoon wilt stellen op de verzamelbeurs neem dan vrijblijvend contact op met Hannie van Duijnhoven via 06 -1372 9837 of e-mail naar verzamelbeurseerde@hotmail.com.

De ruilbeurs wordt gehouden op zondag 26 juni van 09.00 tot 12.00 uur in gemeenschapshuis De Brink, Sint Antoniusplein 7, 5466 PE Eerde. Tijdens deze verzamelbeurs is er van alles te ruilen, o.a. van supermarktacties, maar ook voor ansichtkaarten, lucifermerken, markclips, munten, bidprentjes, jokers, pins, postzegels, speelkaarten, pennen, sigarenbanden, suikerzakjes, sleutelhangers, stripboeken, speldjes, theezakjes, winkelwagenmunten en nog veel meer kunt u op de verzamelbeurs goed slagen. De entree van de verzamelbeurs is € 1,50 voor volwassenen. 

Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant