Ook het Tramhuys zal zaterdag open zijn.
Ook het Tramhuys zal zaterdag open zijn. Foto: Bas Ulehake

Diverse Schijndelse horecazaken gaan zaterdag open

Recreatie en Toerisme Recreatie en toerisme 734 keer gelezen

SCHIJNDEL | Verschillende Schijndelse horeca zaken zullen zaterdag de deuren openen. De ondernemers noemen de sluiting van de horeca zinloos en vinden het tijd om van zich te laten horen. Daarom zullen ze morgen uit protest toch open gaan.

De horeca krijgt vrijdagavond naar aller waarschijnlijkheid geen goed nieuws te horen. Daar hebben horecaondernemers uit heel Nederland het besloten om open te gaan. “Overleg tussen gemeente en Citymanagement heeft het volgende opgeleverd: de gemeente heeft begrip voor de situatie waarin verschillende ondernemers zich nu bevinden. Vandaar dat is afgesproken dat het feit dat ondernemers die morgen hun zaak normaal openen, beschouwd zal worden als een protest actie. Derhalve zal hierop niet worden gehandhaafd. In geval van excessen of buitensporige drukte in de winkels zal wel worden opgetreden. Let wel, houdt u zo veel als mogelijk aan de normaal geldende Corona regels zoals mondkapje en anderhalve meter afstand,” laat centrummanager Harrie van Herpen weten.

In Schijndel zullen diverse horecazaken gehoor geven aan het protest. Zij zullen zaterdag de deuren openen. De HeerenMeester op de Boschweg zal tussen 12.00u en 17.00u open zijn. Ton van Uden: “Iedereen is van harte welkom om een pilsje te pakken. Dat kan dan geheel veilig. “We doen de check van tevoren, Iedereen krijgt een vaste plaats én er zal een mondkapje op moeten in de zaak.” Op diverse social media kanalen van de horecazaken in Schijndel laten ze weten of ze open gaan.

Gemeente toont begrip
Burgemeester Kees van Rooij nam eerder deze week een stevig standpunt in. Volgens de burgemeester van Meierijstad kan de samenleving op een ‘veilige manier’ open. ‘De rek’ is er volgens hem uit. Vrijdag is de gemeente iets gematigder in haar antwoorden op de vraag of er zaterdag gehandhaafd gaat worden of dat er een oogje wordt toegeknepen: “De gemeente heeft begrip voor de actie van de ondernemers en zal passend reageren. Bij excessen en verstoring van de openbare orde wordt er opgetreden. We onderhouden een nauw contact met de centrummanagers en de Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Meierijstad. Uiteraard wachten we ook even de persconferentie van vanavond af”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Op de vraag hoe de gemeente dit na zaterdag gaat oppakken, wordt geen antwoord gegeven.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant