Peter Sanders. Foto: Bianca van den Broek
Peter Sanders. Foto: Bianca van den Broek Foto: Bianca van den Broek

Extreme deal voor festivalorganisator

Recreatie en Toerisme Recreatie en toerisme 839 keer gelezen

SCHIJNDEL | Event Warehouse heeft een prachtige slag geslagen. Afgelopen zomer werd bekend dat de Schijndelse Evenementenorganisatie eigenaar is geworden van Extrema, en daarmee voortaan onder meer de formules Solar Weekend en Extrema Outdoor exploiteert. CEO Peter Sanders komt superlatieven tekort om zijn gevoel te beschrijven: “Dit is waanzinnig, we zijn echt mega trots op deze deal.”

De Deal
“Toen we hoorden dat Extrema Outdoor België wellicht verkocht zou worden aan een Amerikaanse promotor, heb ik meteen de telefoon gepakt. Al snel zaten we aan de koffie met Marcel Mingers, de oprichter en geestesvader van Extrema, met wie de wederzijdse klik meteen goed was. Inmiddels zijn we eigenaar van Extrema, inclusief alle merken. Zo zijn we volledig eigenaar van Solar Weekend en voor 60 procent van Extrema Outdoor België.”

Het bijzondere
“Voor ons is dit een waanzinnig mooie uitbreiding van ons portfolio. Solar Weekend is het meest creatieve festival van Nederland, dat steevast uitverkocht is. En Extrema Outdoor is hét technomerk van België. De overname was overigens niet zomaar geregeld. De evenementensector stond bij de banken nog op rood, er is heel wat vindingrijkheid aan te pas gekomen om de financiële operatie rond te krijgen.”

Het belang
“We organiseren 150 events per jaar, waarvan Paaspop een heel bekende is. Maar ook WISH Outdoor, Jungle Festival en al die andere evenementen vormen samen een geweldig portfolio, waarmee we in 2022 zo’n 600.000 bezoekers verwachten te trekken. Ook de impact op onze organisatie is groot: we zijn inmiddels gegroeid naar zo’n dertig medewerkers.”

Het gevolg
“Onze naamsbekendheid is door de overname flink gegroeid, veel mensen spreken erover. Bovendien laten we zien een dynamische, verrassende en avontuurlijke partij te zijn die in coronatijd groeit en onderneemt. We zijn een fantastische club jonge, energieke mensen met een berg kennis, ervaring, kwaliteit en passie.”

Het gevoel
“Ik ben echt super trots en enthousiast. Had je mij vijf jaar geleden gezegd dat we Extrema over zouden nemen, dan had ik je nooit geloofd, dit hadden we echt niet durven dromen. Prachtig dat het gelukt is! Ook voor onze eigen mensen en natuurlijk voor alle toekomstige bezoekers ben ik waanzinnig blij. We gaan er alles aan doen om hun ervaring nóg verder te verbeteren.”

Dit verhaal verscheen eerder in Bedrijvig Meierijstad.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant