Afbeelding
Pascal van Oers

Het orgelseizoen is weer van start gegaan

Recreatie en Toerisme Evenement 246 keer gelezen

SCHIJNDEL | Het orgelseizoen van 2021 is in Schijndel begonnen met een inloopconcert van organist Tommy van Doorn. Op zaterdag 5 juni van 13:15 uur tot 13:45 uur konden de enkele aanwezigen weer genieten van een concert op het Smits orgel.

Tommy van Doorn, in 1990 geboren in Boxtel, maar woonachtig te Schijndel, is organist en beiaardier van de Sint-Petrusbasiliek in Boxtel. Op zevenjarige leeftijd begon hij met pianolessen; vanaf zijn zeventiende nam hij orgellessen bij Jan Verhoeven in Boxtel. Na het behalen van zijn gymnasiumdiploma studeerde hij hoofdvak orgel aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Hij is tevens de “stadsbeiaardier” van Schijndel en adviseert de ‘Stichting Smitsorgel en Beiaard Schijndel’ op gebied van orgel en beiaard.

Vrije in- en uitloop…
Je zou gekscherend kunnen zeggen dat de inloopconcerten ‘biologisch verantwoord’ zijn omdat ze gekenmerkt worden door een vrije in- en uitloop! Of je nu komt uit nieuwsgierigheid, of voor het interieur van de kerk, de muziek, de sfeer, of wat dan ook, iedereen was op elk willekeurig moment tussen 13:15 - 13:145 uur welkom bij het gratis concert.

Bekijk hieronder een sfeerimpressie gemaakt door Pascal van Oers

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant