Laurens van Voorst.
Laurens van Voorst. Foto: Bas Ulehake

Hart op zondag: uniek in Nederland

Politiek Politiek 206 keer gelezen

SCHIJNDEL / MEIERIJSTAD | Op zondag 20 november is de 250ste editie verschenen van de digitale nieuwsbrief Hart op zondag, het bulletin van de Meierijstadse politieke partij Hart. Daarmee is Hart de enige politieke partij in Nederland die elke week een nieuwsbrief uitbrengt. Alsof dat niet genoeg is, probeert eindredacteur Laurens van Voorst elke week ook nog eens een bericht toe te voegen dat niet op hun website staat.

“Het is niet eens veel werk” aldus Van Voorst. “Kwestie van de stukken van de website heel kort samenvatten en links naar die berichten plaatsen.” En het wordt nóg makkelijker omdat de redactie inmiddels uitgebreid is, en wel met fractievoorzitter Mirjam van Esch en raadscommissieleden Jos Kaldenhoven en Wesley Maurix. Ondanks de professionele redactie, laagdrempelige inhoud en aansprekende lay-out heeft de (gratis) nieuwsbrief, op een bevolking van 80.000 inwoners, tot op heden nog geen 180 abonnees. 

De communicatiedrift van Hart heeft in ieder geval buiten Meierijstad zijn vruchten afgeworpen. Op verzoek van politieke partijen buiten Meierijstad, en ook van het landelijke Kennispunt Lokale Partijen, geeft Laurens online en op locatie regelmatig workshops over het maken van nieuwsbrieven. Kwantiteit zegt natuurlijk niets over kwaliteit, maar gezien hun grote aantal andere initiatieven dat een vervolg kreeg of tenminste bijval, valt niet te ontkennen dat ook daar weinig aan schortte. Tot veler verbazing scoorde Hart niettemin slecht bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen. 

Het jubileumnummer is te vinden op https://www.hart.ms/nieuwsbrief/ En nee, daarvoor hoef je géén lid te zijn van Hart.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant