Menno Roozendaal is wethouder van de gemeente Meierijstad.
Menno Roozendaal is wethouder van de gemeente Meierijstad. Foto:

DeMooiSchijndelKrant stelt voor: Menno Roozendaal

Politiek Politiek 39 keer gelezen

In deze rubriek stellen we de komende weken alle lijsttrekkers aan u voor van de deelnemende partijen aan de gemeenteraadsverkiezingen van Meierijstad. Dit doen we aan de hand van vijf vragen.

Wat is uw naam, leeftijd, woonplaats en (voormalig) werk?
Menno Roozendaal (41 jaar). Ik woon in Schijndel en wethouder in Meierijstad

Waarom wilde u lijsttrekker worden?
Vijf jaar geleden ben ik gestart in Meierijstad. Ik heb nog niet gevoel dat het klaar is. Ik voel nog de drive om Meierijstad socialer en groener te maken. De samenwerking tussen mijn PvdA en GroenLinks geeft een extra stimulans nog een periode door te gaan. Graag wil ik namens deze partijen mezelf inzetten voor een sociaal en groen geluid in de lokale politiek.

Waarom moeten mensen op uw partij stemmen?
Van PvdA-GroenLinks is het duidelijk waar we voor staan. Betaalbaar wonen, vergroening van wijken, beschermen van natuur, hulp voor mensen met geldzorgen, aandacht voor de jeugd en ruimte voor kunst en cultuur. Als dat je aanspreekt, moet je op PvdA-GroenLinks stemmen.

Wat is het eerste dat u aan Meierijstad zou veranderen?
We moeten met elkaar zorgen dat we minder energie verbruiken. Dan hoeven we ook minder energie op te wekken. Of dat nou via aardgas, kernenergie, zon of wind gaat.

Zijn er politieke partijen die u bij voorbaat uitsluit?
Wij sluiten niemand uit. De PvdA-fractie heeft deze periode goed samengewerkt met zowel coalitiepartijen als met diverse oppositiepartijen. Als PvdA-GroenLinks willen we dat voortzetten. Samen kom je verder.

Met hoeveel zetels bent u tevreden?
De PvdA-fractie heeft nu 2 zetels. Als PvdA-GroenLinks hopen we er meer te halen. Groei naar 3, 4 of 5 zetels zou ons zeker tevreden stellen. Maar misschien zit er wel meer in het vat.

Menno Roozendaal en Arie de Zwart, de nummer 1 en 2 van de PvdA-GroenLinks kieslijst.

Uit de krant

Uit de krant