Directeur Adrie Hellings voor zijn school De Regenboog in Wijbosch
Directeur Adrie Hellings voor zijn school De Regenboog in Wijbosch

Basisschooldirecteur gaat na 35 jaar met pensioen

Onderwijs 2.271 keer gelezen

SCHIJNDEL | Na 35 jaar trouwe dienst als directeur van De Regenboog Wijbosch en De Regenboog Hoevenbraak neemt Adrie Hellings afscheid van het basisonderwijs en gaat hij met pensioen. “Ik vond het fantastisch en heb er al die jaren enorm van genoten”, aldus Hellings. 

“De rol als directeur paste heel goed bij mij omdat ik iemand ben die graag dingen regelt, organiseert en leiding geeft en dat kon ik allemaal kwijt in dit vak. Bovendien is het een heel gevarieerd vak, er zijn de hele dag door verschillende bezigheden. Soms heb je bijvoorbeeld een overleg met collega’s van andere scholen, dan komt er een ouder binnen lopen waarmee je in gesprek gaat en dan moet er weer een activiteit georganiseerd worden. Het is dus een erg gevarieerd vak met tal van elementen die mij enorm aanspraken”, vertelt Adrie.

Na zo’n lange tijd als directeur zijn er natuurlijk veel leuke momenten en hoogtepunten geweest. “Als ik aan mooie momenten uit mijn loopbaan denk, springen de jubileumfeesten meteen in het oog. Alle kinderen kwamen hier bij elkaar en er werd altijd een mooie en gezellige sfeer gecreëerd. Er was op dit soort dagen veel te doen. Er was muziek, dans en er werd gezorgd voor allerlei activiteiten. Een ander mooi moment is dat we voor Basisschool De Regenboog in de Hertog Jan II Laan ruim 10 jaar geleden een schitterend nieuw gebouw hebben gekregen. Dit gebouw voldoet aan alle eisen van het modern onderwijs en we hebben zelf ook een grote invloed gehad op de bouw van deze school. We zijn nu ook bezig om op de locatie in de Schoolstraat een nieuwbouw te realiseren. Dit zal binnen een paar jaar het geval zijn, maar dat ga ik dus helaas niet meer meemaken. Het is dan de bedoeling dat we twee schitterende schoolgebouwen hebben waar we onze visie heel mooi weg kunnen zetten.”

Adrie stopt als directeur omdat hij met pensioen gaat. “Ik ben eigenlijk nog niet toe aan mijn pensioengerechtigde leeftijd, maar ik stop een kleine drie jaar eerder. Ik denk dat het goed is na al die jaren dat er een opvolger komt. Ik geef het stokje door aan de jongere generatie en dat is goed voor mij en voor de school.”

Hij is zijn loopbaan niet begonnen als directeur van een basisschool. Hellings was eerst docent op een basisschool aan de andere kant van Schijndel totdat er een vacature langs kwam voor zijn huidige positie. “Ik heb altijd de ambitie gehad om meer te doen dan alleen voor de klas staan. Toen heb ik gereageerd op de vacature en werd ik nog aangenomen ook. Toen was ik op 28-jarige leeftijd directeur van een school. Het werk was toentertijd wel heel anders dan nu. Het is vooral veel veranderd in administratieve zin en qua verantwoording die je moet afleggen. Je moet bij alles bijhouden waarom je het doet en wat de resultaten ervan zijn. Ook wordt de hele ontwikkeling van de kinderen in hun carrière op school tegenwoordig bijgehouden. Dit is allemaal begrijpelijk en goed natuurlijk, maar het kost wel veel meer tijd en energie. Dat was vroeger heel anders.”

Er is door de school gezorgd voor een mooi afscheid. Op 8 februari stond het afscheid van de directeur op beide scholen de hele dag centraal. Om 08.45 uur werd Adrie met zijn gezin verwacht op school en stonden er leuke activiteiten op de planning. Om 15.00 uur was er nog een afscheidsreceptie met huidige- en oud-collega’s.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant