Afbeelding
Foto: Wiek van Lieshout

Gi-Ga-Groene Kinderboekenweek in de Bibliotheek

Onderwijs Onderwijs 178 keer gelezen

SCHIJNDEL | Van woensdag 5 oktober tot en met zondag 16 oktober 2022 is de jaarlijkse Kinderboekenweek. De Bibliotheken in gemeenten Meierijstad, Maashorst, Oss en Bernheze organiseren allerlei activiteiten op verschillende locaties. Het thema van de Kinderboekenweek dit jaar is Gi-Ga-Groen. 

Tijdens de Kinderboekenweek wordt een groot aantal lokale activiteiten georganiseerd in de Noord Oost Brabantse Bibliotheken. Voor kinderen zijn er voorleesactiviteiten, waarbij natuurlijk ook geknutseld wordt. De creatievelingen en de fans van de boeken over De waanzinnige boomhut kunnen zich helemaal uitleven en hun eigen waanzinnige boomhut knutselen. Daarnaast is er voor alle speurders een speurtocht uitgezet in de Bibliotheek. 

Workshops, voorlezen en speuren naar sporen 
In samenwerking met Natuurcentrum De Maashorst is op zondag 16 oktober een Gi-Ga-Groene afsluiting van de Kinderboekenweek in het Natuurcentrum. Op deze laatste zondag van de Kinderboekenweek zijn er tussen 11.00 en 16.00 uur leuke en leerzame activiteiten. Jonge kinderen kunnen luisteren naar mooie verhalen op de picknickweide. Voor kinderen vanaf acht jaar zijn er diverse workshops. Zo mogen ze bijvoorbeeld zelf vilt maken van wol. Verder is er een dierensporentas te leen, waarmee kinderen zelf kunnen speuren op een van de routes rondom het Natuurcentrum.

De Bibliotheek is gratis voor kinderen en jongeren 
Doel van de Kinderboekenweekweek is zoveel mogelijk kinderen enthousiast maken over lezen. De Kinderboekenweek is een mooie gelegenheid om je kind lid te maken van de Bibliotheek. Kinderen en jongeren tot en met 18 jaar zijn gratis lid van de Bibliotheek. 

Meer informatie over de Gi-Ga-Groene afsluiting van de Kinderboekenweek in Natuurcentrum De Maashorst en over lokale activiteiten tijdens de Kinderboekenweek is te vinden via de website van de Bibliotheek, www.nobb.nl/kinderboekenweek

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant