Een gouden ticket voor deze leerlingen.
Een gouden ticket voor deze leerlingen.

Eerste prijs techniek- en kunstwedstrijd voor leerlingen Elde College

Onderwijs Onderwijs 198 keer gelezen

SCHIJNDEL | Vier tweetalig-vwo leerlingen behaalden de eerste prijs vanuit Railcenter, een onderdeel van een landelijke techniek- en kunstwedstrijd. Ze bedachten creatieve oplossingen die antwoord geven op een vraagstuk over mobiliteit uit een stad in het jaar 2080.

Voor de voorrondes ontving het railcenter 270 inzendingen. De leerlingen van het Elde College, Evi Willemen, Grainne White, Ivy Steenbakkers en Kyani Schonenberg maakten samen voor het vak Research & Development een project waarbij een trein in de lucht rijdt en auto’s die op zonnepanelen rijden. 

Uit de 270 inzendingen werden drie groepen geselecteerd waaronder het Elde College. Ze ontvingen een gouden ticket voor een bezoek aan het railcenter. Gedurende dit bezoek genoten de leerlingen van een zeer inspirerend programma. Ze deden leuke proefjes en voerden opdrachten uit waardoor ze kennis met spoorveiligheid opdeden en een kijkje in de toekomst van het spoor mochten nemen.

De leerlingen vonden het bezoek heel leuk. Zelfs leuker dan verwacht door de proefjes die ze zelf mochten uitvoeren. Naast dat het een leuke dag was, was het ook een hele leerzame dag. 

Uiteindelijk namen de twee groepen deel aan een kahoot. Dit is een interactieve game in de vorm van een quiz en presenteerden de leerlingen nogmaals hun project. De leerlingen van het Elde College presenteerden zo goed dat ze de enige echte Railcenter Award wonnen. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant