Bemelmans is één van de intiatiefnemers.
Bemelmans is één van de intiatiefnemers. Foto: Wiek van Lieshout

Finale talentenwedstrijd PROfessionals

Onderwijs Onderwijs 377 keer gelezen

SCHIJNDEL | 18 mei vindt de finale van de PROfessionals wedstrijd plaats op het Elde College in Schijndel. PROfessionals is een talentenwedstrijd die het vakmanschap binnen het praktijkonderwijs en het voortgezet speciaal onderwijs promoot. Gedurende de wedstrijd laten leerlingen hun talenten zien op het gebied van keuken, bediening en bakkerij.

Voor onderwijs, werkgevers en overheid is het van groot belang dat we jongeren duurzaam en flexibel opleiden en trainen om hun talenten te ontdekken. Op deze manier weten ze waar ze goed in zijn en kunnen ze deelnemen aan de arbeidsmarkt. Binnen het VMBO- en MBO-onderwijs wordt jaarlijks een talentenwedstrijd georganiseerd. Samen met Gemeente Meijerijstad organiseert het Elde College dit jaar de eerste PROfessionals wedstrijd om leerlingen van praktijk- en VSO-onderwijs een podium te bieden.
In maart zijn reeds de voorrondes van de wedstrijd gehouden op scholen in Noord-Brabant, Zeeland en Limburg. De winnaars van deze voorrondes komen woensdag 18 mei naar het Elde College. Ze strijden dan om de titel PROfessional uit de categorie: bakkerij, bediening of keuken.

De wedstrijd is een initiatief van docent horeca, bakkerij en catering Marco Bemelmans. Hij vertelt: “Samen met Gemeente Meierijstad hopen we de komende jaren ook andere profielen een podium te kunnen bieden door een soortgelijke wedstrijd te organiseren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant