Open Dag van het Fioretti gaat dit jaar online.
Open Dag van het Fioretti gaat dit jaar online.

Online Open Dag op het Fioretti College

Onderwijs Onderwijs 174 keer gelezen

VEGHEL | Het Fioretti en het Zwijsen College houden op zaterdag 30 januari een online Open Dag. Via de websites www.fioretticollege.nl en www.zwijsencollege.nl presenteren beide Veghelse middelbare scholen een interessant programma. We zetten het een en ander op een rijtje.

Het Fioretti College is een school die je met al je zintuigen moet ervaren. Vanwege de lockdown is dat helaas niet mogelijk. Daarom organiseren ze op zaterdag 30 januari een informatieve online Open Dag. Via de website www.fioretticollege.nl presenten ze een interessant programma, met onder andere een live talkshow en leerlingenpanels vanuit de studio op de Noordkade. “Samen met uw zoon of dochter kunt u ook allerlei filmpjes en leerlingenvlogs bekijken. Onze medewerkers zijn die dag per telefoon en chat bereikbaar. Het complete programma staat in onze advertentie elders in deze krant”, laten ze op het Fioretti weten. Aanmelden is niet nodig, want vanaf 11.00 uur is alle informatie de gehele dag door beschikbaar en aanklikbaar.

Onderwijsaanbod
Het onderwijs op het Fioretti is praktisch en persoonlijk. Brugklassers krijgen les van een klein docententeam in een aparte vleugel. “Als leerling word je gezien en gehoord en dat geeft een veilig en betrokken gevoel. We bieden de leerwegen praktijkonderwijs (PrO), basisberoeps, kaderberoeps en mavo aan. Met onze combi-klassen zorgen we ervoor dat elke leerling op het juiste niveau uitgedaagd wordt”, aldus de school. Alle eerstejaars leerlingen mavo en vmbo werken vanaf de brugklas met een eigen laptop.

De praktijklokalen zijn ingericht als een kopie van de werkelijkheid. Theorie wordt gegeven in klassikale situaties en op leerpleinen. De leerlingen krijgen intensieve begeleiding en er wordt een portfolio opgebouwd. Een optimale voorbereiding op mbo, havo en/of beroep.

In het derde leerjaar van het Fioretti College kiezen de basisberoeps en kaderberoeps leerlingen één van de volgende profielen: Bouwen, Wonen & Interieur (BWI), Produceren, Installeren & Energie (PIE), Mobiliteit & Transport (M&T), Economie & Ondernemen (E&O), Horeca, Bakkerij & Recreatie (HBR) of Zorg & Welzijn (Z&W). Mavo-leerlingen oriënteren zich via het profiel Dienstverlening & Producten (D&P) of het vak Technologie & Toepassing (T&T) op hun vervolgstudie en het beroepenveld.
Leerlingen die in aanmerking komen voor de havo-mavo brugklas, krijgen op havo-niveau les op het Zwijsen College. In de loop van het jaar volgt er een advies. Leerlingen met mavo-advies maken de overstap naar het Fioretti College.
De combi-klassen mavo-kader en basis-PrO zijn er voor leerlingen die in de nabije toekomst mavo of basis aan zouden moeten kunnen, maar nog wat extra ondersteuning nodig hebben.

Praktijkonderwijs
Op de afdeling praktijkonderwijs is er extra tijd en zorg voor leerlingen die moeite hebben met leren. De groepen zijn klein, de mentor is tevens coach en er zijn veel praktijkvakken. In leerjaar 4, 5 en 6 lopen de leerlingen enkele dagen per week stage.

Kijk op www.fioretticollege.nl voor meer informatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant