Het is lastig om afvalvrije boodschappen in te slaan.
Het is lastig om afvalvrije boodschappen in te slaan.

Boodschappen doen zonder plastic? Doe mee met de Zero Waste Tour!

Natuur Natuur 547 keer gelezen

SCHIJNDEL | Binnenkort is het de Week Zonder Afval. In deze moderne tijden lijkt een lege afvalbak haast onhaalbaar. Toch laat burgerbeweging Zero Waste Nederland zien dat het kan. In dit kader organiseren ze op 4 juni aanstaande Zero Waste Tours, op 39 locaties in heel Nederland. Een lokale gids laat dan zien hoe je verpakkingsvrij je boodschappen kunt doen, vaak bij bijzondere lokale ondernemers. Na een zeer succesvolle tour op 5 maart van dit jaar is er ook nu weer zo’n tour gepland in Schijndel.

Maayke Boon van Ostade, initiatiefnemer van Zero Waste Tour in Schijndel, vindt het belangrijk om plasticvrij boodschappen te doen. ‘Ik las over de plasticsoep en over de invloed van alle plastic vervuiling op onze aarde, in de lucht en water, en uiteindelijk ook in ons lichaam. Door minder plastic afval thuis te maken kan ik zelf een steentje bijdragen’, aldus Boon van Ostade. 

Elisah Pals, oprichter van Zero Waste Nederland is het hier mee eens. Pals: ‘De meeste spullen die we wegdoen hebben geen nieuwe bestemming. Ze belanden simpelweg op een grote hoop of in de verbrandingsoven. En deze vervuiling krijgt steeds meer invloed op onze kwaliteit van leven. Door het meebrengen van je eigen broodzak, bakje, beker en tasjes begin je thuis door het verkleinen van de afvalberg.’

Veel mensen willen hun steentje bijdragen, maar weten niet goed waar te beginnen. ‘Terwijl er in Schijndel heel veel winkels zijn waar echt niet raar wordt opgekeken van je eigen zakje of bakje,’ zegt Maayke. Tijdens de Zero Waste Tour in Schijndel deelt ze graag haar tips en ervaring met plasticvrij boodschappen doen in Schijndel. 

De Zero Waste Tour in Schijndel vinden plaats op zaterdag 4 juni van 10 tot 12 uur. Wie graag zelf op pad wil, kan om 10:00 bij haar een routekaart ophalen. Aanmelden kan via https://zerowastenederland.nl/helpen/zero-waste-wandeltours/

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant