Bosanemonen in De Geelders.
Bosanemonen in De Geelders. Foto: Bert Vervoort

Geeldersdag van ARK Natuurontwikkeling

Natuur Natuur 446 keer gelezen

SCHIJNDEL | Op zondag 10 april 2022 vindt van 10.00 tot 17.00u de Geeldersdag van ARK Natuurontwikkeling plaats. Op deze publieksdag kan jong en oud dit unieke leembos in het hart van Het Groene Woud (opnieuw) ontdekken. ARK zorgt voor een boeiend programma, grotendeels ingevuld door vrijwilligersorganisaties die hier belangeloos aan meewerken.

Het kloppende hart van de Geeldersdag is Café ‘t Groene Woud aan de Kasterensestraat 23 in Liempde. In en om het café houden vrijwilligersorganisaties die in De Geelders actief zijn een informatiemarkt. Andere vrijwilligers verzorgen op verschillende locaties in het bos en bij Het Groot Duijfhuis activiteiten waaraan kinderen en volwassenen kunnen meedoen. Zo staan er veldlessen, korte excursies en een Kartuizer wandeling onder leiding van een gids op het programma. Kijk voor meer informatie op www.geeldersdag.nl en op www.geeldersdag.nl/programma.

Meest waardevolle leembos van Nederland
Voor ARK is het de eerste keer dat ze een Geeldersdag organiseert. ARK-projectleider Ger van den Oetelaar: “We willen mensen uit de regio betrekken bij De Geelders omdat het hier gaat over één van de meest waardevolle leembossen die we in Nederland nog hebben. Daarnaast willen we graag laten zien hoe we deze, onder de vlag van ons project Brabants Goud in Het Groene Woud, beschermen en uitbreiden.”

Van onschatbare waarde: vrijwilligers
Vrijwilligersorganisaties spelen daar een grote rol bij, vindt Van den Oetelaar. “De natuur kan heel veel zelf, maar soms moeten we een handje helpen. De Geelders kan bogen op veel mensen die dat doen. Die zich oprecht verbonden voelen met het gebied. Zij steken letterlijk de handen uit de mouwen om dit leembos te bewaren voor de toekomst, om dier- en plantsoorten te beschermen en om de geschiedenis levend te houden. Als ARK zijn we daar blij mee, omdat het ons erg helpt bij de natuurontwikkeling die we hier voor ogen hebben. Op de Geeldersdag kunnen bezoekers zien waar het toe leidt.”

Eerste exemplaar ‘Welkom in De Geelders’
Speciaal voor de Geeldersdag is het boek ‘Welkom in De Geelders’ gemaakt. Voor bezoekers van de dag is het (in beperkte oplage) gratis beschikbaar. Het eerste exemplaar wordt om 10.30 uur in ontvangst genomen door wethouder Désiré van Laarhoven van de gemeente Boxtel die de Geeldersdag om 10.30 uur officieel opent.

Kijk voor meer informatie op www.geeldersdag.nl of blijf op de hoogte via Facebook (@Geeldersdag2022) en Instagram (@geeldersdag2022). 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant