Andre van Zeeland, Jan van Geffen, Wim Timmerman, Frans Spierings en fotograaf Piet van Hal hebben de kievietseieren gevonden.
Andre van Zeeland, Jan van Geffen, Wim Timmerman, Frans Spierings en fotograaf Piet van Hal hebben de kievietseieren gevonden. Foto: Piet van Hal

Kievietseieren gevonden in Schijndel

Natuur Natuur 225 keer gelezen

SCHIJNDEL | Het is ieder jaar weer afwachten waar het eerste kievietsei van Nederland en Noord Brabant gevonden wordt. Al vele jaren wordt het eerste kievietsei van Brabant gevonden in Sint-Oedenrode, maar dit jaar niet. Dit jaar werd deze in Venhorst gevonden, maar het had niet veel gescheeld of deze was in Schijndel gevonden.

Net na de middag trokken Andre van Zeeland, Jan van Geffen, Wim Timmerman, Frans Spierings onder leiding van Piet van Hal er op uit om nesten van de weidevogels te vinden. De leden van de Weidevogelgroep Schijndel vonden deze middag uiteindelijk twee nesten met iedere één ei op het land van Zorghoeve ’t Binnenveld aan de Boxtelseweg. Toen de verenging de vondst door wilde geven kregen ze te horen dat er enkele uren eerder in Venhorst ook een kievietsei is gevonden. “Het is niet gek dat we juist hier eieren vinden”, legt een van de vrijwilligers Piet van Hal uit. “De eigenaar van de grond doet namelijk altijd zijn best om de weidevogels te beschermen”.

Het eerste kievietsei van 2022 werd op 9 maart in de gemeente Hof van Twente gevonden in Overijssel. Deze vondst werd iets na 11.00u gemeld bij LandschappenNL waarna deze gecontroleerd werd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant