rondom de vijver tussen de Structuurweg en Akkermunthof werd achterstallig onderhoud gepleegd.
rondom de vijver tussen de Structuurweg en Akkermunthof werd achterstallig onderhoud gepleegd.

Achterstallig onderhoud bij vijver aan de Structuurweg zorgde voor verbaasde blikken

Natuur Natuur 1.103 keer gelezen

SCHIJNDEL | Het was even schrikken voor de wandelaars die een wandeling maakten rondom de vijver tussen de Structuurweg en Akkermunthof. De gemeente was namelijk bezig om het groen daar flink te snoeien.

De gemeente laat weten dat op deze plek langs de Structuurweg sprake was van achterstallig onderhoud, waardoor de half verharde paden deels overwoekerd waren door overhangend groen. Daarmee waren de paden ook niet meer goed toegankelijk.

“Dit hebben we verbeterd door de bramenstruiken tot een gebruikelijk niveau terug te snoeien. Deze struiken lopen binnenkort gewoon weer uit. Ter plekke hebben we ook geconstateerd dat er kale plekken in het bosplantsoen op het talud waren. Daarom hebben we daar extra bosplantsoen aangeplant. Deze wilde struiken geven straks een mooie groene aanblik, verduidelijkt de gemeente de aanpak.

Op de vraag of het snoeien nu gevolgen heeft voor de natuur geeft de gemeente het volgende aan. “Biodiversiteit vinden we belangrijk. We werken volgens de gedragscode soortenbescherming voor gemeenten. Daarin wordt onder andere geëist dat broedende vogels niet verstoord worden. De planning van de uitvoering van groenonderhoud stemmen we daar op af”.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant