Afbeelding
Bas Ulehake

‘Er is geen weg meer terug’

Natuur Natuur 843 keer gelezen

SCHIJNDEL | Vorige week kwamen de buurtbewoners van het park wederom in actie om de beheerder Alex Bos terug te krijgen, dit door spandoeken en pamfletten die huis-aan-huis werden verspreid. Op 8 juli ontving burgemeester Van Rooij als voorzitter van de raad de petitie over de situatie in het Veronicapark in Schijndel.

De ondertekenaars verzoeken in de petitie de gemeente te bemiddelen in de kwestie tussen stichting Dier, Mens & Natuur en de vorige beheerder Alex Bos. De familie Bos kreeg vorige maand te horen dat zij het beheer over het dierenpark uit handen moeten geven, tot ongenoegen van hen en een aantal buurtbewoners. “Binnen de Stichting zijn afspraken gemaakt over het beheer en onderhoud, maar ook over houding, gedrag en communicatie. Helaas hebben we in de afgelopen jaren en met name het laatste jaar moeten constateren dat gemaakte afspraken niet werden nagekomen en de visies over het beheer van een park van de stichting en de huidige beheerders dermate uiteenlopen dat verdere samenwerking niet meer mogelijk is”, liet het bestuur eind juni weten.

Na aanleiding van het verzoek van de initiatiefnemers van de petitie hebben er twee afzonderlijke bestuurlijke gesprekken plaatsgevonden: een tussen wethouder Van der Pas en burgemeester Van Rooij met de stichting en een tussen de wethouder en burgemeester met de initiatiefnemers. Tijdens het gesprek konden beiden hun verhaal doen. Tijdens het gesprek met de stichting werd geconstateerd dat er geen weg meer terug is en de focus vooral gericht dient te worden op de toekomst van het Veronicapark en het gesprek hierover met de omgeving, aldus de gemeente.


De gemeente benadrukt dat er geen sprake is van het feit dat het park moet verdwijnen. “Het park is immers een voorziening die toegevoegde waarde levert aan de wijk.” In het gesprek met de initiatiefnemers is aangestuurd op normalisatie tussen stichting en omgeving, om vooral het gesprek aan te gaan met de stichting en de zorgen over het park te delen met hen. “Ook hebben we aangeboden om aan te sluiten bij deze gesprekken tussen stichting en omgeving, enkel om de situatie rondom het park te normaliseren. Verder hebben we aangegeven als gemeente géén partij te kunnen zijn in de (ontbonden) samenwerking tussen stichting en beheerder. De stichting is verantwoordelijk voor het beheer, onderhoud en de exploitatie van de dierparken. De gemeente is verantwoordelijk voor het onderhoud aan het vastgoed en het groot onderhoud aan weiden, bomen en beplanting, incl hekwerken, kennisdeling, en ophalen van mest en afvalstoffen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant