Afbeelding

Ingezonden: Bermgevaar

Ingezonden Ingezonden 735 keer gelezen

Tijdens de Schijndelse kermis op dinsdagmiddag 13 juli om ca. 12.45 uur reed ik op de Kerkendijk in Schijndel ter hoogte van Bolsius kaarsenfabriek richting Mgr. Bekkersstraat. 

Er kwam mij ter hoogte van de brandweerkazerne een auto tegemoet welke ineens op mijn kant van de rijbaan recht op me af kwam. Ik kon niet anders dan uitwijken naar rechts om een aanrijding te voorkomen en ramde de trottoirband met mijn rechter voorwiel. De tegenligger stopte, deed zijn raam open en schold een paar woorden. Hij riep: “Dat komt door die rotzooi in de berm! Het glinsterde en daarom week ik uit”. Daarop gaf hij vol gas en vervolgde zijn weg. Ik zag later schade aan mijn rechter voorwiel en ben de dag erna naar de gemeente geweest om melding te maken van de situatie van die gevaarlijke begroeiing tussen de grote beukenbomen, welke tot ruim op de weg (en ook langs de weg) groeide.
Op de voortuin van het nieuwe hoofdgebouw van Bolsius valt niets aan te merken, echter bij het oude gedeelte (de laagbouw) aan de kant van het hertenpark is het op deze manier levensgevaarlijk, zéker voor kwetsbare fietsers. Zo’n auto die ineens uitwijkt voor de begroeiing welke op de rijbaan komt, kan andere auto’s aanrijden, maar in het ergste geval ook fietsers die daar rijden.

Ik heb gelijk foto’s gemaakt van de situatie en in de week daarna* aan een ambtenaar in het gemeentehuis het probleem van de gevaarlijke begroeiing laten zien. Ze heeft dit toen genoteerd, alsmede mijn persoonlijke gegevens. (Dit was in het oude gemeentehuis op de markt in Schijndel). *Eerder was ik daar ook al geweest, echter toen gaf de ambtenaar van dienst aan dat ik alleen maar op woensdag en vrijdag terecht kon. 

Nu ruim vier maanden later is er nog niets veranderd en het is schandalig dat er zo met meldingen van situaties, die een gevaar vormen voor het verkeer wordt omgegaan.

Toon van Veghel

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant