Afbeelding
Bas Ulehake

INGEZONDEN: Hinder van geluid carillon Heilige Servatiuskerk?

Ingezonden Ingezonden 1.610 keer gelezen

SCHIJNDEL Heeft u last van het carillongeluid van de Heilige Servatiuskerk in Schijndel (aan de Markt)? Of kent u iemand die hiervan hinder ondervindt? Zelf ben ik heel gevoelig voor prikkels, waaronder geluiden. Zo ook voor het geluid van het carillon, dat iedere dag van de week ieder kwartier weer klinkt, van vroeg in de ochtend (08.00) tot in de loop van de avond (21.00).

Enige tijd geleden heb ik een verzoek ingediend bij de gemeente, of er aanpassingen kunnen worden gedaan aan het geluid van het carillon, teneinde het voor iedereen leefbaar te houden. Ik heb daarbij ook een aantal voorstellen gedaan. Zoals: niet meer ieder kwartier carillongeluid; niet meer ‘s ochtends, ‘s middags én ‘s avonds carillongeluid; het geluid beperken tot bepaalde uren of dagen.
Uiteindelijk heeft de gemeente laten weten pas na enkele meldingen te gaan kijken of er wat kan veranderen. Daarom zou ik graag willen weten, of er meer mensen in Schijndel zijn die hinder ondervinden van het geluid van het carillon en die mogelijk ook een melding bij de gemeente in zouden willen dienen. Reacties zijn van harte welkom, en mogen naar: carillonschijndel@hotmail.com.
- Martin Jansen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant