Marietje laat trots de taart zien.
Marietje laat trots de taart zien. Foto: Jeroen van de Sande

Een 21-jarige vrouw die eigenlijk 84 is

Human Interest 1.472 keer gelezen

SCHIJNDEL | Of is het andersom? Tijdens een schrikkeljaar is iedereen een beetje in de war. Behalve de familie van Marietje Santegoeds. Haar kinderen en kleinkinderen weten precies wanneer ze écht jarig is en dan pakken ze steevast uit.

Marietje werd donderdagmiddag verrast door MooiSchijndel. De redactie stond aan de deur om een heerlijke slagroomtaart van Bakkerij Bekkers aan te bieden. “Kom binnen”, zei ze met een mooie lach. Eenmaal binnen bleek de huiskamer vol te zitten met familie in uitgelaten verjaardagsfeer. 

“Als het geen schrikkeljaar is vier ik het op 1 maart”, vertelt Marietje. Aan tafel wordt al snel verteld dat het echte feest al eerder is gevierd. “Kijk, we hebben een 21-diner voor haar georganiseerd. Compleet met vriendinnetjes en echte 21-diner versieringen, haha!” vertelt een familielid aan tafel. De foto’s zeggen alles, vers doorgestuurd door een kleindochter die nu op Curaçao stage loopt. Zij vertrok een paar weken terug en daarom is het feestje eerder op poten gezet.

Al snel volgt er nog een anekdote. “Toen ze ‘18’ werd hebben we een leswagen geregeld. Marietje heeft nooit haar rijbewijs gehaald, maar omdat ze ‘18’ werd wilden we haar een eerste rijles geven. Dat trok nogal wat bekijks van de andere oudjes in de straat, haha! Vooral toen ze een rondje reed met de instructeur.” Marietje boft maar met zo’n familie. Dat zou je tenminste zeggen als je dit zo hoort, maar niets is minder waar. “We vieren haar verjaardag alleen maar in een schrikkeljaar!” Met deze gezellige boel komt dat een beetje ongeloofwaardig over...

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant