Jo en Riek van Stiphout de Baaij.
Jo en Riek van Stiphout de Baaij.

Jo en Riek: Alle tijd van de wereld, maar toch druk

Human Interest 683 keer gelezen

SCHIJNDEL | Bezig blijven, dat is het geheim van oud worden. Als je het dan samen kan doen door middel van gezamenlijke hobby’s en bezigheden, is dat natuurlijk helemaal mooi meegenomen. Jo en Riek van Stiphout de Baaij zijn hier het levende bewijs van. Op 6 februari waren zij 60 jaar getrouwd.

Door: Freek Vervoort

De afspraak is deze keer vroeg op de avond. Ik moet nog gaan kaarten, dus ik hoopte al dat je vroeg kon, trapt Riek af. Een aantal keer per week legt ze nog fanatiek een kaartje. Dit doet ze al jaren en ze beleeft hier enorm veel plezier aan. Haar man Jo gaat ook weleens mee. Jo: Vaak ben ik dan een van de weinige mannen die aanwezig is. Gezellig, maar het kaarten is echt Riek haar uitje.

62 Jaar geleden kwamen ze elkaar tegen tijdens het dansen in Sint-Oedenrode. Riek is een echte Rooise en ging vaak dansen. Jo, die officieel uit Wijbosch komt, ging ook regelmatig dansen. Op een dag dus ook in Rooi, waar hij Riek trof. De vonken vlogen van de dansvloer, maar ook over naar elkaar. Tot op de dag van vandaag dansen zij nog wekelijks bij gemeenschapshuis de Vink.;Er staan dan wel honderd mensen op de dansvloer en iedereen doet fanatiek mee, vertelt Riek enthousiast. Er weigert ook niemand als ze gevraagd worden voor een dansje. Mooi om dat te merken! vult Jo haar aan.

In zijn werkende leven heeft Jo een groot deel bij Cehave in Veghel doorgebracht, wel 30 jaar. Jo begint te glunderen: Mooie tijd gehad daar. Onze baas was heel fijn en dacht echt met het personeel mee. Hij nam zelfs af en toe onze taken over voor een uurtje. Vooral op maandagochtend, haha!

Het stel kreeg een zoon en een dochter. Die beiden ook een zoon en dochter kregen.

Dansen en kaarten zijn niet de enige hobby’s van dit drukke koppel. Voetbal is ook een grote liefhebberij en dan voornamelijk WEC. Elke uit- en thuiswedstrijd van het eerste gaan we kijken. Verder heb ik 50 jaar lang van alles gedaan voor de club. Onder andere het begeleiden van de juniorenteams. Tot aan de mini’s toe, legt Jo uit. Daarnaast doet hij vrijwilligerswerk bij de dagbesteding van de Vink. Daar komen ouderen op maandagochtend. Ik doe dan allerlei spelletjes en uitjes met die ouderen. Leuk om te doen! Riek begint te lachen. Ouderen. Ze zijn minstens net zo oud als jij zelf, haha.

Ondanks dat ze alle tijd van de wereld hebben, zijn ze dus druk doende. Beiden met eigen hobby’s, maar ook zeker samen. Volgens hen een van de redenen dat ze al zolang bij elkaar zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant