Vlnr:  Angelo van der Zanden, Britt Gloudemans en Fabrice van de Ven.
Vlnr: Angelo van der Zanden, Britt Gloudemans en Fabrice van de Ven. Foto: Bas Ulehake

Britt Gloudemans van afwashulp tot nieuwe eigenaresse van ‘t Skupke

Human Interest 3.333 keer gelezen

SCHIJNDEL | Al vijf jaar werkt Britt Gloudemans met veel plezier bij de Schaapskooi in Schijndel. Inmiddels is ze al enige tijd de bedrijfsleider, maar per 1 april 2024 zal ze het stokje overnemen van Fabrice van de Ven en Angelo van der Zanden. Zij zijn dan twee jaar lang de uitbaters geweest van de horecagelegenheid van de Schaapskooi, ‘t Skupke.

Door: Bas Ulehake

“Wij stoppen omdat het voor ons niet meer te combineren is”, zegt Fabrice. “Het is voor ons niet mogelijk om twintig ballen tegelijk hoog te houden. Angelo is beroepsbrandweer in Eindhoven geworden en ikzelf ben beroepsbrandweer in Venlo en binnenkort Roermond. Hierdoor kunnen we niet meer regelen dat er altijd een van ons bij ‘t Skupke aanwezig kan zijn. Dus toen hebben we de keuze gemaakt om te stoppen. Dit hebben we direct ‘s middags tegen Britt verteld. En ‘s avonds belde Britt op dat ze het wel wil overnemen.”

In de eerste drie jaar heeft Britt bij Tim en Nicoline gewerkt. “Ik was op zoek naar een bijbaantje en een vriendin van mij werkte hier. Die zei ‘het is echt gezellig hier’. Waarop ik een mailtje heb gestuurd. Ik mocht meteen op de drukste dag, de lammetjesdag, beginnen. Ik zou eigenlijk een uurtje meedraaien, maar dat werd uiteindelijk een volle dag. Het begon allemaal bij de afwas en ben zo doorgegroeid tot bedrijfsleider”, blikt Britt terug. Na twee jaar met Fabrice en Angelo gaat ze de zaak overnemen. “In eerste instantie dacht ik, moet ik dat wel doen? Maar na overleg met mijn ouders toch besloten om het te doen. Heel mijn familie komt uit de horeca, dus het zit wel een beetje in de familie”, vertelt Britt trots. “En je weet hier alles al”, vult Fabrice aan. “Het zal een warme overgang zijn, want tot 1 april zullen we alles aan Britt overdragen.”

Trots
“We zijn heel trots op de groei die ‘t Skupke heeft doorgemaakt. Toen we het overnamen, hadden we maar enkele feesten en partijen. Nu zijn er alweer veel reserveringen voor volgend jaar, waaronder enkele bruiloften”, aldus Fabrice. “Daarnaast zijn we van één naar twee lammetjesdagen gegaan, wat toch een gigantische publiekstrekker is.”

Markten
 De toekomstige eigenaresse heeft ook al enkele plannen om het nog gezelliger te maken rondom de Schaapskooi. “In het begin wil ik alles zoveel mogelijk houden zoals het nu is. Maar ik zou de Kerstmarkt en de voorjaarsmarkt weer willen starten. Verder wil ik ook kijken of ik meer voor kinderen kan doen, zoals bijvoorbeeld kinderfeestjes”, besluit Britt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant