André en Toos Raaijmakers
André en Toos Raaijmakers

Niet alleen getrouwd met de zaak

Human Interest 1.574 keer gelezen

SCHIJNDEL | Woonsfeer Raaijmakers in Schijndel is bekend. Al jaren zorgen zij voor vloer- en raamdecoratie. Inmiddels draait Dorine Schellekens met haar man Rene de zaak, overgenomen van haar vader en moeder die dit hun hele leven gedaan hebben. André en Toos zijn nu 60 jaar getrouwd. Met elkaar, maar ook met de zaak.

Door: Freek Vervoort

Toen André met wat vrienden op stap ging in Gemert zag hij Toos daar staan. Zoals dat vroeger ging werd er gedanst tot in de vroege ochtend. In Gemert gebeurde dat dus ook en André en Toos vonden het leuk met elkaar. Het was zo leuk, dat hij de week daarna weer terugkwam, nu zonder vrienden. Speciaal voor Toos vanuit Schijndel naar Gemert. Dit moest meer zijn dan enkel leuk. “Dat heb ik toen een paar weken achter elkaar gedaan, tot het moment dat ik vroeg of ze een keer naar Schijndel wilde komen”, vertelt André. Het bleek een schot in de roos. Ze vonden elkaar leuk en een aantal jaar later trouwden zij. Ze gingen samenwonen in Schijndel, iets wat voor Toos haar ouders nog wel een ding was. “Ik was de oudste dochter en vooral mijn vader vond dat lastig. Het was toch zijn dochter die buiten het dorp ging wonen”, legt ze uit.

Ze gingen naar Schijndel vanwege de zaak van de familie Raaijmakers. André werkte daar al en het was de bedoeling dat hij de zaak over zou nemen. Dat gebeurde ook en Toos stapte er mee in. Hun hele leven werkten zij hard om alles netjes op orde te hebben. Zelfs toen er kinderen kwamen was dit geen reden voor hen om minder te gaan werken. “We hadden een dame welke hielp in de winkel en met het opvoeden van onze kinderen Jan en Dorine”, zegt André . Op zondag gingen ze standaard naar de familie in Gemert, daar kwam iedereen bij elkaar en konden de kinderen dan spelen. Jan, die inmiddels ook is aangeschoven, haalt de herinneringen op. “Dit waren altijd hele fijne dagen. Een grote familie met veel neven en nichten, dus wij gingen graag mee. Totdat we ongeveer 15 waren hebben we dat altijd gedaan. Daarna gingen we andere dingen doen.”

André en Toos hebben het veel over de zaak, maar zijn nu toch blij dat hun dochter het heeft overgenomen. Zij kunnen genieten van hun oude dag en van elkaar. Om hun huwelijk te vieren hebben ze zaterdag de 25e met familie een klein feestje gevierd. Op die datum zijn ze getrouwd voor de wet. Op 7 januari vieren zij het nog eens over. Deze datum is de trouwdag voor de kerk. Met een grote familie hebben zij verder niet veel mensen uitgenodigd. “Dat vonden wij niet nodig. We vieren het met de familie en zijn daar heel blij mee,” kijkt André alvast vooruit.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant