Afbeelding
Foto:

Bekijk het strobalen huis aan de Aakendonk tijdens open dag

Human Interest 755 keer gelezen

WIJBOSCH | Aan de Aakendonk in het Wijbosch Broek bouwen Peter en Marleen Simons sinds 2015 aan hun strobalen huis, gemaakt van hout, strobalen en leem. De ronde vormen, ronde balken en het gebruik van tweedehands materialen zoals pallets en dakbeschot maken maken dat het een heel bijzonder huis is.

Op zondag 8 oktober is er de laatste open huis van dit jaar. Vanaf 15:00 kan je binnenlopen. Om 15:15 vertelt Peter het verhaal over de achtergrond en bouw van hun huis, hun manier van leven en geeft hij een beeld van een andere kijk op duurzaamheid. Er is tot 17:00 tijd om het huis te bekijken en om vragen te stellen. Er is thee met wat lekkers, en er staat een spaarpotje voor een vrijwillige bijdrage.

Het is niet noodzakelijk om je aan te melden, maar het is wel fijn een berichtje te sturen als u wilt langskomen zodat ze weten op hoeveel mensen ze ongeveer kunnen rekenen. Dit kan per mail (info@simonstuinenboomzorg.nl) of met een appje naar Peter (06-47768000). Voor een impressie van het huis en de bouw kun je het blog bekijken dat ze sinds 2013 bijhouden: onsecohuis.blogpost.com.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant