Marianne en Mark de Graaf voor The Holy Cow.
Marianne en Mark de Graaf voor The Holy Cow. Foto:

The Holy Cow al 25 jaar aan de Boschweg

Human Interest Human Interest 2.205 keer gelezen

SCHIJNDEL | Al vijfentwintig jaar zijn Marianne en Mark de Graaf onlosmakelijk verbonden aan een van de weinig overgebleven authentieke bruine kroegen van Schijndel: The Holy Cow. In die vijfentwintig jaar zijn er door veel bezoekers herinneringen gemaakt aan de Boschweg.

Alles binnen bij ‘De Koe’, zoals de gasten de kroeg noemen, ademt herinneringen die door de jaren heen zijn verzameld. “Achter alles wat hier hangt of staat, zit wel een verhaal”, vertelt Mark. In het afgelopen weekend werden de herinneringen tijdens verschillende feestavonden opgehaald. Maar er zijn ook weer nieuwe gemaakt. Zo schreef een van de vaste gasten, Danny Keetels, in het geheim samen met Mark een geheel nieuw nummer voor hun ‘Mama Koe’, zoals Marianne door de gasten wordt genoemd.

Tijdens de huwelijksreis van de twee - 26 jaar geleden in Las Vegas - hadden ze de naam voor hun kroeg al bedacht. “We zagen er een microbrouwerij genaamd The Holy Cow en zeiden tegen elkaar ‘áls we ooit een kroeg beginnen dan noemen we het zo’. Het was toen nog helemaal niet aan de orde, maar nog geen anderhalf jaar later kregen we de kans om het toch waar te maken. Onze benedenburen gingen namelijk stoppen met hun café. De eerste twee jaar waren het Marianne en Jacqueline, maar daarna werd de tap van Jacqueline overgenomen.

Hoe hou je het zo lang vol?
“Omdat het nog steeds elke keer leuk is”, aldus Mark. “Er blijft steeds nieuwe jeugd komen, maar ook de vele verenigingen die we hier hebben, zien we ook steeds meer komen”, vult Marianne daar op aan. “Het blijft elke keer weer een uitdaging. De eerste tien jaar hadden we geen terras. En nu hebben we er zelfs twee”, lacht Mark trots. “We hebben veel meegemaakt, zoals het stadion op het plein tijdens het WK in 2010, het Schneider Weisse weekend, de festivals, maar we worden ouder en dan zijn zulke dingen lastiger. Nu hebben we bij de Formule 1 races nog een kleine tribune binnen staan. Ik geniet dan ook van het terras en de speciaal bieren en hapjes die we serveren. Maar ook het darten en biljarten in de kroeg.” Op de vraag hoe lang ze nog door willen gaan zijn de twee duidelijk. “Nog zeker vijf jaar! Want ik wil het langer volhouden dan Wim d’n Bes, want die heeft het iets meer dan 29 jaar volgehouden”, lacht Marianne.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant