Kinderkoor No Kidding viert jubileum
Kinderkoor No Kidding viert jubileum Foto: Bas Ulehake

Kinderkoor No Kidding viert jubileum met eigen show

Human Interest Human Interest 1.408 keer gelezen

SCHIJNDEL | Kinderkoor No Kidding bestaat dit jaar in september 12,5 jaar en wil dit niet zomaar voorbij laten gaan. Het koor kende in haar jonge bestaan al vele muzikale hoogtepunten. Zo stonden de kinderen onder andere al op Paaspop en Hollands got talent, maar ook het Kerstconcert in de Servatiuskerk met diverse andere koren was een van de hoogtepunten. Nu staat 2 juli het kleurrijke koor met een eigen show op het podium van De Brink in Eerde, om dit jubileum groots te vieren met de huidige, maar ook met zoveel mogelijk voormalige leden.

Door: Bas Ulehake

Bij No Kidding hebben ze plezier hoog in het vaandel staan. “Elke hobby moet leuk zijn”, aldus Bram Voets. “Met dirigent Anouk is dat dan ook zeker het geval. Maar wat maakt het nu zo leuk om onderdeel te zijn van No Kidding vroegen we de kinderen tijdens een van de repetitieavonden in EBC Icarus. “We zijn met zijn allen en vooral het samen gezellig zingen maakt het leuk”, reageerde Pepper direct als eerste op deze vraag. De andere kinderen waren het daar helemaal mee eens. “Ik vind het ook heel leuk dat er bij alle liedjes dansjes bijzitten”, vul Lana daar op aan. Op de vraag wat nu het leukste nummer is dat er gezongen wordt reageerden de kinderen in koor ‘No kidding lied 3’! “Het is zo’n leuk nummer, omdat we allemaal woorden in hebben kunnen sturen”, aldus Vienne Vajèn. Renske de Kleijn, de eerste dirigent van No Kidding schreef het nummer ‘No kidding lied 3’ met de inbreng van de leden tot een geheel eigen nummer. Met het jubileumconcert zal dit speciale nummer voor het eerst te horen zijn voor het grote publiek.

Dirigent Anouk Eickmans
Al vanaf het allereerste begin is de huidige dirigent Anouk Eickmans betrokken bij het popkoor. Eerst als lid en nu als enthousiaste dirigent. “Ik ben in 2011 gestart als lid. Na een paar jaar is No Kidding + en later N’Joy gekomen, waarmee ik in het jongerenkoor heb gezongen. In 2019 is dat gestopt, omdat Renske de dirigent moest stoppen. Toen is No Kidding doorgegaan met een andere dirigent Marc en hebben Bram en ik de rest van de organisatie overgenomen. Een jaar later werd besloten dat ik het stokje over ging nemen”, blikt Anouk kort terug. Het eerste concert van Anouk was tijdens de coronaperiode voor het Bekkershuis, om de mensen daar een hart onder de riem te steken.

Eigen concert
“We hebben al vele optredens gehad met het koor, maar nu voor het eerst een eigen concert. Hiervoor hebben we iemand die het concert zal presenteren. Daarnaast zijn er diverse gastoptreden”, aldus Bram Voets. “Maar er is nog ruimte voor meer optredens. Maar het leukste is dat ook oud leden weer mee kunnen doen. Het ‘No Kidding lied 1 is het eerste echte eigen nummer, dat inmiddels wel door zo’n 200 kinderen is gezongen. Het zou wel mooi zijn om die allemaal bij elkaar te krijgen.” De opener van het concert zal ‘No Kidding lied 3’ zijn, waarmee het koor zich aan het publiek zal presenteren.

Kaartjes kosten €5,- inclusief een consumptie, kinderen tot en met drie jaar zijn gratis. Voor kaartjes kunnen en aanmelden als oud lid kun je mailen naar kinderkoornokidding@gmail.com. Meer informatie is te vinden op Kinderkoornokidding.nl

Dirigent Anouk Eickmans
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant