Vlnr: Rianne van Boxtel, Ton van Boerdonk en Lara van den Broek.
Vlnr: Rianne van Boxtel, Ton van Boerdonk en Lara van den Broek. Foto: Keetels

Lara van den Broek wint Het Perfecte Plaatje Schijndel

Human Interest Foto's Het Perfecte Plaatje Schijndel 1.309 keer gelezen

SCHIJNDEL | De tijd is voorbij gevlogen. Vele prachtige foto’s hebben we mogen ontvangen. Met de bekendmaking van de uitslag op zaterdag 27 mei bij Foto Keetels kwam er een einde aan de tweede editie van Het Perfecte Plaatje Schijndel. Na acht uitdagende opdrachten is er natuurlijk ook een winnaar. Deze editie werd met glans gewonnen door Lara van den Broek.

Bij de laatste twee opdrachten gingen de zeven overgebleven kandidaten nog een keer op pad om de perfecte plaatjes te schieten. Opdracht 7 stond in het teken van een dag uit het leven van een persoon. Dit werd gedaan door een drieluik te maken waarmee een verhaal verteld werd. Lara wist bij deze opdracht veel emotie vast te leggen tijdens de kampioenswedstrijd van de dames van Schijndel 1. Van de minuut stilte voor de overleden coach Aron van Kasteren tot de euforie van het binnenhalen van het kampioenschap. Deze serie leverde Lara de winst van opdracht 7 op.


Drieluik. - Lara van den Broek

Als klap op de vuurpijl pakte Lara ook de overwinning bij de laatst opdracht. Hierbij moesten de kandidaten laten zien wat hun favoriete plek in Schijndel is. Aangezien ze graag op stap gaat was het voor haar een makkelijke keuze om een foto in een kroeg te maken. In een perfect gestileerde setting maakte zij een foto van een gezellige avond uit met vriendinnen.


‘Mijn Schijndel’ - Lara van den Broek

Tijdens de afsluitende ochtend bij Foto Keetels kwamen de deelnemers bij elkaar om de foto’s van de laatste twee opdrachten te bekijken en de bekendmaking van de eindstand te bekijken. Tijdens deze gezellige bijeenkomst werden de foto’s stuk voor stuk doorgenomen en voorzien van commentaar door de maker ervan. Uiteindelijk was het moment suprême daar dat de top drie bekend gemaakt ging worden. Waarbij het voor de kandidaten geen verrassing was dat Lara er met de titel vandoor ging, was het daaronder nog spannend tot de laatste opdracht. Zo wist Rianne van Boxtel met een half punt Ton van Boerdonk in te halen en zo de tweede plek te bemachtigen. Voor nummer drie Ton hadden we een Monopoly van Schijndel als prijs. Nummer twee Rianne mocht een waspas, gesponsord door Carwash Schijndel in ontvangst nemen. Winnares Lara kreeg een externe harde schijf van IT-Ok, zodat ze alle gemaakte foto’s veilig kan back-uppen. Natuurlijk is er na iedere wedstrijd ook een eindstand.

1 - Lara van den Broek – 207,5
2 – Rianne van Boxtel – 188,5
3 – Ton van Boerdonk – 188
4 – Johan de Jong – 182,5
5 – Charlotte Keijzer – 180,5
5 – Elmie Brust – 180,5
7 – Netty van Bijnen – 170

Expositie
In samenwerking met Kunstcollectie Meierijstad/ RAADhuis en Foto Keetels is er op dit moment een expositie ingericht in het RAADhuis waarbij de foto’s van de opdracht ‘Schijndel uit de Kunst’ aan de muur hangen. Tot en met 10 juni zijn de acht inzendingen van deze opdracht te zien op de tweede verdieping van het RAADhuis. De kandidaten hebben allemaal hun uiterste best gedaan om er een perfect plaatje van te maken.


‘Schijndel uit de kunst’ - Ton van Boerdonk

Tot 28 mei kon er ook nog gestemd worden op de publieksfavoriet. De stemmen zijn inmiddels geteld en foto acht kreeg de meeste stemmen van allemaal. Deze foto, gemaakt door Ton van Boerdonk laat een schilderende Rein van Uden zien. Uit de stemmers is ook een winnaar getrokken, Wilma Schepens heeft een afdruk van de foto gewonnen. De organisatie zal contact opnemen over de overhandiging van de prijs.

Namens de organisatie willen wij alle deelnemers bedanken. Alle foto’s en juryrapporten zijn hieronder te bekijken.

Het was voor de jury wederom genieten geblazen van alle prachtige inzendingen en ook altijd moeilijk om de grote diversiteit aan foto’s te beoordelen. Wij hopen dat jullie allemaal deze passie blijven uitoefenen en de perfecte plaatjes blijven delen.

1. Charlotte Keijzer

1. ‘Mijn Schijndel’


‘Mijn Schijndel’ - Charlotte Keijzer

Voor Charlotte is de tennisbaan haar plek in Schijndel. Mooi scherp op de naam van het team. Leuke interactie van de modellen op de achtergrond met de mooie ‘Yes!’ Het racket oogt wat vreemd doordat deze nu lijk te zweven. Het is niet direct zichtbaar dat het bij een Schijndelse vereniging is, anders had dat het zeker af gemaakt.

Compositie: 8
Techniek: 8
Impact: 7
Gemiddeld: 7,67

2. Drieluik - Een dag uit het leven


Drieluik - Charlotte Keijzer

Helaas was er wat mis gegaan bij het maken van de foto’s waardoor Charlotte een beperkte selectie had om uit te kiezen. Toch heeft ze drie beelden uitgekozen die een mooi geheel maken als serie. Kleurrijk geheel met een stralende lach voorop. De vrolijkheid van de jongeman is goed te zien. Hij heeft echt zin om lekker te gaan werken. Helaas is de scherpte niet overal goed aanwezig en zijn de uitsnedes niet optimaal.

Compositie: 6,5
Techniek: 6
Impact: 7
Gemiddeld: 6,5

2. Lara van den Broek

1. ‘Mijn Schijndel’


‘Mijn Schijndel’ - Lara van den Broek

Kan zo in de reclamefolder van het café, de foto ademt een en al plezier tijdens het uitgaan in Schijndel. Alles klopt aan deze foto, van het schaaltje bitterballen tot de interactie tussen de modellen. Alles tot in detail geregisseerd tot een perfecte foto met prachtig licht.

Compositie: 9,5
Techniek: 10
Impact: 9,5
Gemiddeld: 9,7

2. Drieluik - Een dag uit het leven


Drieluik. - Lara van den Broek

Van het grote verlies en het stilstaan bij het overlijden van Aron, naar het juichen voor de goal en de euforie van de winst van de competitie, perfect vastgelegde emoties. Alles is dan ook scherp op precies de juiste plekken.

Compositie: 9
Techniek: 9
Impact: 9,5
Gemiddeld: 9,17

3. Netty van Bijnen

1. ‘Mijn Schijndel’


‘Mijn Schijndel’ - Netty van Bijnen

Mooie groene foto, waar de rust vanaf straalt, even weg uit de drukte. Geen spannende compositie. Met een iets andere hoek had het een spannender beeld op kunnen leveren.

Compositie: 6
Techniek: 7
Impact: 6
Gemiddeld: 6,33

2. Drieluik - Een dag uit het leven


Drieluik - Netty van Bijnen

Een dag uit het leven van kunstenaar Wiljo Hooijmans. Een inkijkje in het atelier waar volop geschilderd wordt. Het ene schilderij is klaar en Wiljo begint alweer aan het volgende.
Kleurrijk geheel.

Compositie: 7
Techniek: 7
Impact: 7
Gemiddeld: 7

4. Rianne van Boxtel

1. ‘Mijn Schijndel’


‘Mijn Schijndel’ - Rianne van Boxtel

Kleurrijk en smakelijk geheel. Meteen duidelijk dat je hier in Schijndel op het terras zit. Mooi detail dat DeMooiSchijndelKrant erbij ligt. Met een iets andere hoek had de pomp misschien beter uitgekomen, nu lijkt deze uit de menukaart te komen. Ook een plaatje dat prima ter promotie van de Schijndelse horeca kan dienen.

Compositie: 8
Techniek: 8
Impact: 8,5
Gemiddeld: 8,17

2. Drieluik - Een dag uit het leven


Drieluik - Rianne van Boxtel

Mooi compleet verhaal van de dierenambulance. Mooi gevarieerde compositie. Knap hoe er omgegaan is met diverse lichtomstandigheden. Goed om te zien hoe de dame steeds weer terugkomt in andere poses op de foto.

Compositie: 7,5
Techniek: 8
Impact:8
Gemiddeld: 7,83

5. Elmie Brust

1. ‘Mijn Schijndel’


‘Mijn Schijndel’ - Elmie Brust

Mooie reflectie van de lucht in het water. Mooi staande genomen en het water loopt door de goede uitsnede mooi weg. Het blauw en groen komen echter erg hard binnen, er zit iets teveel contrast in de foto.

Compositie: 8
Techniek: 6,5
Impact: 7
Gemiddeld: 7,17

2. Drieluik - Een dag uit het leven


Drieluik - Elmie Brus

Het leven van een baby, lekker slapen, eten en spelen! Mooie scherpte diepte in de foto’s. Lekker veel kleur. Goed gekozen uitsnedes. Het lijkt echter wel of er veel verschil zit in de toon van de kleur van de foto’s.

Compositie: 7
Techniek: 7,5
Impact: 7
Gemiddeld: 7,17

6. Johan de Jong

1. ‘Mijn Schijndel’


‘Mijn Schijndel - Johan de Jong

Een hele vrolijke foto, helaas niet scherp op het onderwerp. Voor mijn Schijndel koos Johan voor zijn eigen achtertuin, na vele verhuizingen is dat zijn plekje in Schijndel geworden. De kleuren van de nabewerking zijn niet zo geslaagd. De originele kleuren waren in deze veel sterker geweest.

Compositie: 7
Techniek: 5,5
Impact: 6
Gemiddeld: 6,17

2. Drieluik - Een dag uit het leven


Drieluik - Johan de Jong

Een duidelijk verhaal, de kapper die zich klaar maakt om er zelf op en top uit te zien voordat hij zijn klanten er weer strak gekapt en geschoren uit laat zien, met natuurlijk op zijn tijd een pauze. Kwa kleur past de eerste foto niet helemaal bij de andere twee, maar dat is niet gek met de verschillende lampen en licht inval. Een mooi drieluik dat het verhaal goed laat zien.

Compositie: 8
Techniek: 8
Impact: 7,5
Gemiddeld: 7,83

7. Ton van Boerdonk

1. ‘Mijn Schijndel’


‘Mijn Schijndel’ - Ton van Boerdonk

Mooi beeld van de natuur in het Wijboschbroek. Een natuurgebied met vele gezichten. De dieren maken het beeld speels. De link met het Wijboschbroek is niet direct duidelijk, maar maakt het niet minder erg om naar te kijken. Helaas zijn de ganzen niet helemaal scherp. De compositie had iets sterker kunnen zijn, door een andere hoek of uitsnede te kiezen. 

Compositie: 6,5
Techniek: 6,5
Impact: 7
Gemiddeld: 6,83

2. Drieluik - Een dag uit het leven


Drieluik - Ton van Boerdonk

Ton heeft echt een dag uitgetrokken om bn’er Steef van Stiphout te volgen en haalde daarmee zelfs zelf Editie NL. Vroeg opstaan om de sportende Steef vast te leggen alvorens deze naar Hilversum moest om zich op te maken voor de uitzending van Editie NL. Als bonus vonden wij het leuk dat Ton zelf ook nog zichtbaar is op de monitor bij Editie NL. Goede nabewerking en uitsnedes. Als kleinigheidje, de andere kant op fietsen was voor het verhaal mooier geweest

Compositie: 8,5
Techniek: 8,5
Impact: 9
Gemiddeld: 8,67

Drieluik.
'Mijn Schijndel'
'Schijndel uit de kunst'
'Mijn Schijndel'
Drieluik
Drieluik
'Mijn Schijndel'
'Mijn Schijndel'
Drieluik
Drieluik
'Mijn Schijndel'
'Mijn Schijndel
Drieluik
Drieluik
'Mijn Schijndel'

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant