Emma Simons
Emma Simons Foto:

Een speciale onderscheiding voor Opkikker ambassadeur Emma Simons

Human Interest Human Interest 560 keer gelezen

SCHIJNDEL / AMERSFOORT | Emma Simons uit Schijndel heeft afgelopen zaterdag 13 mei, samen met haar vader, broer en zus, kunnen genieten van de speciale Ambassadeursdag in DierenPark Amersfoort. Deze dag werd hen aangeboden door Stichting Opkikker. Voor Emma werd deze dag extra bijzonder toen zij naar voren geroepen werd. Wat bleek? Emma kreeg de exclusieve Opkikkermedaille opgespeld, omdat zij zich zo inzet voor haar zieke lotgenootjes.

Emma heeft in het verleden samen met haar ouders een Opkikkerdag meegemaak. Zij zet zich sindsdien in voor Stichting Opkikker als Opkikker ambassadeur. Op die manier hoopt Emma ook andere gezinnen te kunnen helpen. Dit is niet onopgemerkt gebleven! Emma heeft inmiddels méér dan 1000 oude mobieltjes en telefoontjes ingeleverd en met de Chocoladeletteractie vorig jaar heeft ze ruim 325 letters verkocht. Daarmee was ze voor Stichting Opkkikker de op een na beste verkoopster. Zaterdag werd Emma tijdens de ceremonie naar voren geroepen om daarvoor de speciale Opkikkermedaille in ontvangst te nemen. Emma kon toen ook nog de cheque overhandigen van meer dan €1000 die basisschool De Heijcant voor de stichting had ingezameld. .

Stichting Opkikker verzorgt lichtpuntjes voor gezinnen met een ziek kind. Als je kind ziek is, heeft dit een enorme impact op het hele gezin. Stichting Opkikker organiseert voor deze gezinnen daarom een Opkikkerdag, waarbij ze de hele dag verrast worden met activiteiten die speciaal voor hen georganiseerd zijn. Na afloop van de Opkikkerdag kunnen de kinderen ervoor kiezen om Opkikker ambassadeur te worden. Zij weten tenslotte als geen ander hoe het is om zo een onbezorgde dag te krijgen. Als ambassadeur doen zij (mee met) allerlei acties om geld op te halen voor de Opkikkerdagen of om de stichting meer bekendheid te geven. Door het ambassadeurschap probeert de stichting deze kinderen trots, eigenwaarde, verantwoordelijkheid, sociaal contact en kracht te geven. Met als uitgangspunt de transformatie van patiënt naar ambassadeur.

De Ambassadeursdagen zijn een jaarlijks terugkerend evenement van Stichting Opkikker om ambassadeursgezinnen weer een moment van ontspanning aan te bieden en hen te bedanken voor wat zij allemaal doen. Stichting Opkikker is geheel zelfstandig en afhankelijk van zakelijk en particulier initiatief. Meer informatie over het werk van Stichting Opkikker kunt u vinden op www.opkikker.nl.

Emma Simons
Emma Simons

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant