Lisanne Wouters in actie tijdens de wedstrijd.
Lisanne Wouters in actie tijdens de wedstrijd. Foto:

Lisanne Wouters pakt gouden plak bij wedstrijd voor doktersassistenten

Human Interest Human Interest 852 keer gelezen

Gouden plak voor Lisanne Wouters bij Skills Heroes

SCHIJNDEL | Een uiterst knappe prestatie van de Schijndelse Lisanne Wouters. Zij wist tijdens het NK Beroepen een gouden medaille in de wacht te slepen bij de doktersassistenten, waardoor ze zich een jaar lang de beste van Nederland mag noemen.

De finalewedstrijden werden gehouden op 24 maart jl. in de RAI in Amsterdam. Hier kregen ruim 400 MBO-studenten de mogelijkheid om hun vaardigheden te laten zien aan een van de deskundige vakjury’s. Het deelnemersveld was sterk, maar Lisanne wist onder het toeziend oog van Koning Willem-Alexander en ministers Robbert Dijkgraaf en Dennis Wiersma als beste naar boven te komen.

De studenten werden op een breed spectrum aan vaardigheden getest, zoals bijvoorbeeld het zetten van een tetanusinjectie, het helpen van een persoon die flauwgevallen is in de wachtkamer en het geven van voorlichting over cholesterol. Lisanne was vol vertrouwen tijdens de finale: “Vorig jaar haalde ik de finale net niet. Dit jaar lukte dat wel. We waren met acht deelnemers en om eerlijk te zijn had ik al het gevoel dat ik hoog zou eindigen.” Toch was de vreugde na het horen dat ze gewonnen had er niet minder om: “Dan roepen ze je naam om en dan ben je zo enorm blij. Ik rende naar voren naar het podium. Daarna werd ook bekend gemaakt dat medestudenten bij de wedstrijden tandartsassistent en apothekersassistent ook goud hadden gewonnen. Zo eindigden we in alle wedstrijden in de categorie assistent gezondheidszorg bovenaan.”

Lisanne wil nog een aantal mensen bedanken voor de steun tijdens deze periode: “Als eerste huisartsenpraktijk De Groote Wielen in Rosmalen. Hier loop ik momenteel stage en het is super tof. Ze hebben mij ook enorm geholpen en gesteund. Daarnaast wil ik ook mijn mentor Hester van Lanen bedanken. Zij heeft mij de afgelopen twee jaar geholpen met mijn ontwikkeling, dus daar ben ik haar ook heel dankbaar voor.”

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant