Afbeelding

Tentoonstelling over wielrennen op de verzamelbeurs in Eerde

Human Interest Human Interest Recreatie en toerisme 318 keer gelezen

EERDE | Op zondag 26 maart organiseert de afdeling Zuid-Nederland van ‘De Verzamelaar’ een ruilbeurs voor allerlei verzamelingen in De Brink in Eerde. Deze keer houdt Wim Dekker uit Gemert een tentoonstelling met zijn verzameling over wielrennen.

Al 45 jaar verzamelt Wim Dekker van alles over wielrennen. In al die jaren heeft hij een enorme collectie opgebouwd. De collectie bevat veel jaarboeken en programmaboekjes, maar ook sigarenbandjes en allerlei kleine verzameldingetjes.

Rond 1975 begon hij met het verzamelen van sportboeken over allerlei sporten. Maar al na een paar jaar kwam hij erachter dat dit toch wel erg veel zou worden. Hij besloot zich toe te leggen op het verzamelen van boeken en informatie over zijn favoriete sporten. Dit waren wielrennen, voetbal en schaatsen. Maar ook dat werd al snel te veel. Rond 1980 besloot hij zich alleen nog toe te leggen op het verzamelen van informatie en boeken op het gebied van wielrennen. In een slaapkamer heeft hij 2 grote boekenkasten met alleen maar boeken over wielrennen. Hier zijn heel veel jaarboeken bij over het wielrennen, zoals de Wielerjaarboeken en ook diverse buitenlandse series zoals onder andere de Almanacco Ciclismo (een Spaanse versie), maar ook Franse jaarboeken. Van een bevriend internationaal jurylid kreeg hij ook veel bijzondere programmaboekjes van wielerwedstrijden. Ook zijn zolder staat bijna vol met informatie over wielrennen. Hij heeft zelfs speciale mappen gemaakt om uitslagen uit kranten in te bewaren. In zijn jeugd heeft hij zelf ook aan wielrennen gedaan bij Wielervereniging Buitenlust in Helmond en later heeft hij daar nog heel lang in het bestuur van de wielervereniging gezeten. Hij heeft een brede belangstelling voor allerlei vormen van wielrennen, van de jeugd tot de professionals.

Als u belangstelling heeft voor deze verzameling, kom dan eens een kijkje nemen op de verzamelbeurs in Eerde. Neem ook eens een kijkje op verzamelbeurseerde.nl, als u meer wilt lezen over deze verzameling of de verzamelbeurs. Op deze site staat een uitgebreid verhaal. 

Heeft u een leuke, bijzondere of een gewone verzameling die u wel eens aan anderen wilt laten zien? Neem dan vrijblijvend contact op met Hannie van Duijnhoven via 06 -1372 9837 of e-mail naar verzamelbeurseerde@hotmail.com. U hoeft geen regelmatige bezoeker van de verzamelbeurs te zijn om te kunnen tentoonstellen.

De ruilbeurs wordt gehouden op zondag 26 maart van 09.00 tot 12.00 uur in gemeenschapshuis De Brink, Sint Antoniusplein 7, 5466 PE Eerde. Tijdens deze verzamelbeurs is er van alles te ruilen, o.a. van supermarktacties zoals de Spinners en de stickers van Plus en AH, maar ook voor ansichtkaarten, lucifermerken, markclips, munten, bidprentjes, jokers, pins, postzegels, speelkaarten, pennen, sigarenbanden, suikerzakjes, sleutelhangers, stripboeken, speldjes, theezakjes, winkelwagenmunten en nog veel meer kunt u op de verzamelbeurs goed slagen. De entree van de verzamelbeurs is € 1,50 voor volwassenen. 

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant